Regulile pe care trebuie să le respecte vegetarienii
Articole de la același autor
Dacă v-ați gândit să adoptați un regim vegetarian sănătos, trebuie să știți că asta nu înseamnă doar să renunțați la carne, lapte și ouă. Potrivit specialiștilor, dieta vegetariană necesită un efort suplimentar pentru a asigura o nutriție completă și echilibrată. Regimul vegetarian, în sensul său cel mai strict, constă în consumul de fructe, legume, cereale integrale și semințe. Din cauza excluderii alimentelor de origine animală, dieta vegetariană conține, în general, mai puține lipide și colesterol și mai multe fibre alimentare. Indiferent de motivele care stau la baza adoptării dietei vegetariene, această decizie nu poate fi luată ușor. De altfel, modificarea radicală a obiceiurilor alimentare nu se poate face peste noapte, ci necesită un anumit timp de gândire și de planificare a meselor.
Vegetarienii trebuie să cunoască și să respecte regulile varietății și echilibrului nutritiv, deci să mănânce cât mai variat și în proporții adaptate vârstei, sexului și nivelului individual de activitate fizică. Totodată, consumul excesiv de crudități (fructe și legume) trebuie să fie evitat în măsura posibilului, deoarece dau senzația de sațietate, fără a furniza suficientă energie, în special în cazul copiilor. De asemenea, produsele lactate, care aduc o mare varietate meselor, sunt foarte greu de înlocuit. De exemplu, mai multe tipuri de leguminoase se găsesc în comerț (mazăre, linte, năut, fasole), dar proteinele pe care le conțin nu sunt complete, de aceea ele trebuie combinate cu produse din cereale (pâine, paste, orez, etc.). Combinațiile sunt nelimitate, trebuie doar să vă folosiți imaginația pentru a crea feluri de mâncare cât mai variate și mai echilibrate din punct de vedere nutritiv.
Vegetarienii trebuie să cunoască și să respecte regulile varietății și echilibrului nutritiv, deci să mănânce cât mai variat și în proporții adaptate vârstei, sexului și nivelului individual de activitate fizică. Totodată, consumul excesiv de crudități (fructe și legume) trebuie să fie evitat în măsura posibilului, deoarece dau senzația de sațietate, fără a furniza suficientă energie, în special în cazul copiilor. De asemenea, produsele lactate, care aduc o mare varietate meselor, sunt foarte greu de înlocuit. De exemplu, mai multe tipuri de leguminoase se găsesc în comerț (mazăre, linte, năut, fasole), dar proteinele pe care le conțin nu sunt complete, de aceea ele trebuie combinate cu produse din cereale (pâine, paste, orez, etc.). Combinațiile sunt nelimitate, trebuie doar să vă folosiți imaginația pentru a crea feluri de mâncare cât mai variate și mai echilibrate din punct de vedere nutritiv.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 30 Iulie 2023
Sâmbătă, 22 Iulie 2023
Luni, 26 Iunie 2023
Duminică, 21 Mai 2023
Miercuri, 05 Aprilie 2023
Luni, 13 Martie 2023
Miercuri, 25 Ianuarie 2023
Duminică, 11 Decembrie 2022
Joi, 24 Noiembrie 2022