Un regim alimentar bine echilibrat poate reduce simptomele care se instalează la menopauză

973
Un regim alimentar bine echilibrat poate reduce simptomele care se instalează la menopauză - fond-dieta-menopauzajpg-2-1700136765.jpg

Articole de la același autor

Termen care descrie încetarea permanentă a funcțiilor primare ale ovarelor, menopauza apare de obicei la femei în jurul vârstei de 50 de ani și reprezintă sfârșitul fazei fertile. Instalarea menopauzei implică, însă, apariția unei game diverse de probleme de sănătate, de la afecțiuni de ordin psihologic până la probleme dermatologice, metabolice și osoase.

Totuși, există unele afecțiuni asociate menopauzei care nu pot fi evitate și a căror apariție este consecința dezechilibrului hormonal caracteristic perioadei. Alte manifestări, în schimb, pot fi reduse prin adoptarea unei diete corespunzătoare necesităților organismului.

Potrivit dr. Corina Druță, în prezent, sunt lansate pe piață o multitudine de tratamente care sunt prezentate ca fiind miraculoase în a trata toate simptomele menopauzei. De la suplimente alimentare și până la unguente, se pot irosi foarte mulți bani, dar și timp, în încercarea de a scăpa de toate simptomele neplăcute. Pentru că, uneori, tratamentele costisitoare nu dau rezultatele așteptate, trebuie să știți că există metode mult mai simple de a scăpa de disconfortul asociat simptomatologiei.

Așadar, un regim alimentar bine echilibrat pe termen lung poate reduce atât simptomele care se instalează odată cu perioada menopauzei, cât și complicațiile asociate acesteia.

„Cheia pentru gestionarea menopauzei este de a menţine o dietă echilibrată, pe cât posibil. Concentraţi-vă asupra principiilor de nutriţie şi nu uitaţi toate aceste grupuri de produse alimentare, care vă vor face să vă simţiţi mai bine, indiferent de simptome. Nu uitaţi să includeţi porţii de cereale şi carbohidraţi, proteine, produse lactate şi grăsimi, toate în proporţii echilibrate. Totodată, nu trebuie neglijată importanţa fructelor şi legumelor. Cu toate acestea, încercaţi să nu exageraţi în privinţa unor grupe de alimente, în special a grăsimilor şi carbohidraţilor (produse zaharoase, produse care conţin un nivel ridicat de amidon)”, a explicat medicul.

În concluzie, în scopul de a vă menţine starea de bine şi sănătatea, mâncaţi cel puţin trei mese pe zi, includeţi câteva gustări nutritive între, pentru a fi mereu energizate. Nu deveniţi obsedate de calorii, dar în schimb, concentraţi-vă pe mărimea porţiilor. Astfel, vă veţi stabiliza greutatea la un nivel optim. Pe lângă dietă, includeţi şi tratamentul recomandat de medicul dumneavoastră. De asemenea, trebuie să ştiţi şi că bufeurile şi transpiraţia excesivă din timpul nopţii pot fi ameliorate. Din fericire, unele modificări din cadrul dietei pot ameliora substanţial stările descrise mai sus.

Cum? Încercați să reduceți consumul de cafea, ceai, alcool, băuturi de tip Cola, alimentele picante sau foarte condimentate. Multe femei observă apariția bufeurilor după ce consumă aceste alimente. Dulciurile rafinate, de asemenea, au tendința de creștere a numărului de bufeuri, așa că încercați să evitați siropurile, prăjiturile și alte zaharuri găsite în majoritatea alimentelor procesate. O altă modalitate de a stopa apariția bufeurilor de căldură este prin creșterea cantității de apă consumate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde