Excoriaţiile, leziunile care apar în structurile superficiale ale pielii

170
Excoriaţiile, leziunile care apar în structurile superficiale ale pielii - fondleziuni1-1677587682.jpg

Articole de la același autor

În ziua de azi, iritația pielii din cauza frecării cu un obiect sau material este o afecțiune destul de des întâlnită în cabinetele medicale. De obicei, se caracterizează prin apariția unor erupții dureroase, care pot fi însoțite de mâncărime și sângerare. Chiar și așa, nu vă speriați, pentru că orice problemă poate fi rezolvată.

De cele mai multe ori, leziunea dispare după evitarea contactului cu ceea ce provoacă frecare. Cu toate acestea, uneori, vindecarea este complicată și apare o infecție. Prin urmare, este nevoie de anumite măsuri pentru a accelera vindecarea.

Potrivit dr. Camelia Buzuliuc, iritația pielii din cauza frecării se numește și excoriație și apare în structurile superficiale ale pielii. Mai exact, ele afectează stratul cornos al epidermei, care este responsabil de protejarea împotriva oricărui tip de agresiune. Deși acest strat este flexibil și rezistent la diverși agenți fizici și chimici din mediu, poate fi alterat prin frecarea constantă cu elemente care o slăbesc.

Astfel, apare o erupție cutanată nespecifică. Câteva exemple vizează erupția de scutec la bebeluși sau erupția nasului în timpul unei răceli. Iritația prin frecare a pielii, după cum sugerează și numele, este produsă prin frecarea directă și continuă a pielii de un obiect. Acest lucru se poate întâmpla oriunde pe corp.

„Există mulți factori de risc care duc la apariţia acestei probleme, dar iritația este mai frecventă în anumite zone ale corpului sau în cazul anumitor activități, precum sporturi ca alergarea sau ciclismul. Acestea sunt mișcări care provoacă frecare între diferite părți ale corpului. Totodată, de vină pot fi purtarea de haine foarte strâmte, transpirația excesivă. În cazul bebelușilor şi a copiilor mici, ei sunt mai predispuși la iritația pielii din cauza frecării, mai ales dacă poartă scutece care cresc umiditatea în zonă și frecarea. Iritația prin frecarea pielii se caracterizează printr-o erupție cutanată în zona afectată, este ușoară și nu provoacă multă durere. Dacă frecarea continuă și leziunea se adâncește, se pot forma vezicule sau cruste. De asemenea, pot exista durere, sângerare și mâncărime, dar acest lucru se întâmplă adesea în zonele cu piele subțire și umedă: de exemplu, zona inghinală, picioare (sau călcâie), coapse, axile și mameloane”, a explicat medicul.

Cert este că, fără un tratament corespunzător, frecarea poate duce la complicații. Deși erupția nu se răspândește în alte zone ale corpului, pot apărea sângerări, vezicule sau cruste. În consecință, bacteriile proliferează și pătrund în piele. În acest fel, apar infecțiile pielii, care duc la alte simptome, cum ar fi senzația de căldură, umflarea, durerea, puroiul etc. Ca urmare, infecțiile trebuie tratate corespunzător pentru a preveni răspândirea lor în alte părți ale corpului, acest lucru fiind important mai ales la persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

De asemenea, dacă pielea este supusă la umiditate constantă, este posibil să se rupă din nou. Prin urmare, este necesar să încercați să uscați frecvent zona iritată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde