Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit, după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și COVID

603
Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit, după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și COVID - flurona-1673338396.jpg

Articole de la același autor

O femeie, în vârstă de 74 de ani, din Iaşi, diagnosticată cu Flurona, termen folosit de specialişti pentru a descrie infecţia simultană cu virusul gripei sezoniere şi COVID-19, a decedat.


Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, citat de sursazilei.ro, pe lângă cazul acestei femei, a mai fost înregistrat încă unul, al unui bărbat în vârstă de 69 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Iaşi.

„Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, cefalee şi afectare pulmonară fiind internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă, se poate diagnostica virusul gripal, SARS- CoV2 şi virusul respirator sinciţial. A fost confirmat diagnosticul de Flurona, în cazul ambilor bolnavi. Ei au necesitat, încă de la internare, îngrijire în secţia de Terapie Intensivă”, a precizat doctorul Florin Roşu.

Bărbatul a răspuns tratamentului administrat de medici, fiind externat, însă femeia, care avea şi alte probleme de sănătate, nu a mai putut fi salvată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde