Legătura importantă dintre stres și digestie. Aveți grijă la reacții!

496
Legătura importantă dintre stres și digestie. Aveți grijă la reacții! - stres-1699179423.jpg

Articole de la același autor

Toate emoțiile umane sunt materializate în reacții fiziologice doar cu ajutorul sistemului intestinal. Sistemul digestiv răspunde la stres, acesta având, de cele mai multe ori, un impact devastator asupra digestiei. În acest context, specialiștii atrag atenția că stresul poate cauza contracții serioase la nivelul intestinului subțire.

Secreția acidului gastric poate crește, iar acest factor determină senzația de arsură epigastrică, retrosternală și reflux gastro-esofagian.

„Stresul poate juca un rol în apariția ulcerului gastric, de asemenea. Stresul poate cauza contracții anormale la nivelul intestinului subțire și colonului și poate afecta ritmul în care mâncarea se deplasează prin tractul gastrointestinal”, susține dr. Alexandru Nechifor.

Potrivit medicului, de foarte multe ori, atunci când suntem stresați, mâncăm mai mult, haotic și nu conștientizăm hrana, iar de aici pot apărea extrem de multe afecțiuni.

„La nivelul intestinului avem sute de milioane de terminații nervoase și 100 de trilioane de microorganisme care trăiesc și se influențează reciproc. Activitatea acestora este extrem de importantă, fie că discutăm de producerea unor vitamine, de rolul în sistemul imunitar sau de secreția unor hormoni precum serotonină(hormonul fericirii). Tot ceea ce se întâmplă la intestinal ne influențează activitatea, sănătatea în general și starea de spirit”, mai precizează medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6318 secunde