Lipsa dinţilor creează o serie de inconveniente

142
Lipsa dinţilor creează o serie de inconveniente - dinti-1689097192.jpg

Articole de la același autor

Deseori, dinții lipsă pot duce la diferite complicații. Fie că lipsește din naștere (anodonție), fie că a fost extras din diverse motive, lipsa unui dinte sau a mai multora creează o serie de inconveniente care impun, mai devreme sau mai târziu înlocuirea acestuia/acestora. Medicii spun că pierderea unui dinte nu poate fi întotdeauna prevenită, cum ar fi în cazul unei traume sau atunci când lipsa este din naștere, însă indiferent de motiv, este important să înțelegeţi că dinții lipsă nu vor aduce probleme doar ordin estetic, ci și pentru starea generală de sănătate.


De exemplu, lipsa unui dinte din față sau chiar a unuia din zona laterală (măsea) poate fi vizibilă atunci când zâmbiţi sau vorbiţi, iar încrederea în sine și dezinvoltura în relațiile cu ceilalți vor avea de suferit.


Odată cu dificultățile la masticație vor apărea și modificarea dietei, precum și tulburări digestive și de absorbție a elementelor nutritive din alimente, dacă lipsesc mai mulți dinți. Mai mult decât atât, atunci când o persoană nu poate mușca din alimente și nici mesteca în mod corespunzător, fără durere, va tinde fie să mănânce mai puțin, fie să opteze numai pentru alimente moi, dar care, din păcate, nu furnizează toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie.


Pe de altă parte, dinții rămași vor fi suprasolicitați, existând riscul apariției unor fisuri sau a uzurii în exces. În plus, dinții migrați, înclinați va produce retracţia gingivală, osoasă și pungile parodontale. Ca urmare, forța masticatorie va suprasolicita dinții rămași, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt mai puțini. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5075 secunde