Sarcina extrauterină, cauze şi complicaţii

105
Sarcina extrauterină, cauze şi complicaţii - sarcinaextrauterina-1651861357.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere că sarcina extrauterină este, de obicei, cauzată de leziuni anterioare la nivelul trompelor uterine, o femeie aflată în această situaţie nu poate preveni o altă sarcină de acest fel, susţin specialiştii. Cu toate acestea, dacă gravida are o infecţie pelvină, investigarea şi tratarea cauzelor acesteia o pot ajuta la reducerea riscurilor de a avea o viitoare sarcină ectopică. În orice caz, medicul o va programa la o consultaţie ulterioară pentru a investiga cauza sarcinii extrauterine şi îi va oferi sfaturi cu privire la sarcinile viitoare.

„Dacă rămâi însărcinată după o sarcină extrauterină, consultă-ţi medicul cât mai curând posibil. Ar trebui să efectuezi o ecografie la aproximativ şase săptămâni, pentru a verifica dacă sarcina ta se dezvoltă în locul potrivit. Nu este uşor să faci faţă impactului pe care îl poate avea o sarcină extrauterină. Dacă este posibil, acordă-ţi timpul necesar pentru a te reface atât emoţional, cât şi fizic, înainte de a concepe din nou. Adresează-te medicului tău pentru a-ţi oferi sfaturi şi aşteaptă până când te simţi pregătită. Din punct de vedere fizic, dacă ai suferit o intervenţie chirurgicală laparoscopică, este recomandat să aştepţi o perioadă de trei luni înainte de a concepe din nou. Dacă ai suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, cel mai bine este să aştepţi şase luni, pentru a permite cicatricilor să se vindece şi ţesuturilor să se refacă complet.

De asemenea, dacă ai urmat un tratament medicamentos pe bază de metotrexat, este recomandat să aştepţi aproximativ trei luni înainte de a avea o nouă sarcină, pentru a te asigura că acesta a fost complet eliminat din organismul tău”, explică dr. Iulia Tudose, specialist în obstetrică-ginecologie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3465 secunde