Specialiști din străinătate la Școala de Vară a Euromaterna

140
Specialiști din străinătate la Școala de Vară a Euromaterna - euromaterna-1440696791.jpg

Articole de la același autor

Renumiți medici specialiști din străinătate și din țară vor fi prezenți, începând de astăzi, la Mamaia, la Școala de Vară organizată de Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Euroma-terna.

Evenimentul se desfășoară sub egida Societății Internaționale de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie (ISUOG) și cu sprijinul nemijlocit al prof. dr. Nicolae Suciu, președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie, în colaborare cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" și Colegiul Medicilor Constanța.

Școala cu participare internațională se intitulează "CNS and fetal Doppler in clinical obstetrics" și are loc astăzi și mâine, la Hotel Iaki, în Mamaia. Obiectivul principal al cursului constă în aducerea împreună a specialiștilor în medicina fetală, geneticienilor și neonatologilor, în vederea elaborării unei rețele funcționale de diagnostic prenatal, consiliere și follow-up.

Și-au anunțat participarea prof. Gustavo Malinger, din Israel, o auto-ritate mondială în domeniul neuro-sonografiei, care a condus peste 40 de cursuri despre imagistica creierului fetal în 25 de țări, precum și prof. Tally Lerman-Sagie, tot din Israel, și prof. dr. Graziano Clerici din Italia, secretarul general al Societății Italiene de Medicină Perinatală, șeful Spitalului Universitar de Medicină Perinatală din Perugia, Italia. România va fi reprezentată de prof. dr. Nicolae Suciu, președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie, dr. Florian Danteș, dr. Coralia Ștefănescu, dr. Eduart Bălașa, acad. prof. dr. Florin Stamatian, președintele Societății Române de Medicină Perinatală, dr. Ioana Drăgan, dr. Doru Herghelegiu, dr. Tunde Kivacs și dr. Ilinca Gussi.

O altă temă importantă abordată în școala de vară o constituie analiza aplicațiilor Doppler în clinica obstetricală. Segmentele cursului vor fi însoțite de live scan și discuții interactive pe cazuri clinice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.471 secunde