Update. Din tabără, direct la spital / 37 de copii, internați cu toxiinfecție alimentară, la CONSTANȚA ȘI MANGALIA

1051
1

Articole de la același autor

UPDATE - Reprezentanții DSP Constanța au precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că doar doi copii, unul de 12 și altul de 14 ani, au rămas în spital, din cauză că au fost foarte deshidratați. Acestora li se administrează perfuzii și vor trece de la spitalizare de zi, la spitalizare continuă. 




Personalul din blocul alimentar al tabărei Comorova nu a avea realizat triajul epidemiologic zilnic. Deocamdată nu se pune problema închiderii taberei. La tabăra Comorova sunt cazați 293 de copii. Tabăra este organizată de fundația Bioterra.


UPDATE - Șase dintre cei 37 de copii au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fiind diagnosticați cu toxiinfecție alimentară. Aceștia au vârste cuprinse între 12 și 14 ani. 


Au ajuns la Constanța pentru că starea lor a fost mult mai gravă decât a celor trimiși la Mangalia. Copiii sunt din București. Aceștia au consumat cartofi prăjiți, carne, ciorbă, dar și sandvișuri cu cașcaval.

"Nu putem incrimina niciun aliment din cele consumate, au fost recoltate probe toxicologice și așteptăm rezultatele", a declarat pentru Cuget Liber, doctor Eugenia Muja, medic primar infecționist.

Tabăra era de șapte zile, dar părinții refuză să îi ducă înapoi. Șapte dintre copii au primit îngrijiri medicale direct de la Ambulanță și nu au fost internați. 


UPDATE - Directorul medical al Spitalului Municipal Mangalia, doctorul Dan Lefter, a precizat, pentru Cuget Liber: "În camera de gardă a unității sanitare au ajuns 22 de copii, cu toxiinfecție alimentară de intensitate ușoară-medie, mai sunt opt în curs de evaluare, iar restul primesc documentele de externare."


UPDATE - Direcția de Sănătate Publică a declanșat, în această dimineață, o anchetă: "Avem o echipă pe teren, ancheta este în plină desfășurare. Prelevăm probe și așteptăm rezultatul.", a declarat, pentru Cuget Liber, dr. Ibram Suzan, reprezentant al DSP Constanța.


37 de copii aflați în tabără la Complexul Comorova din Neptun au ajuns noaptea trecută la spitalele din Constanța și Mangalia, după ce au acuzat stări specifice unei toxiinfecții alimentare. Operațiunea a durat aproximativ cinci ore, ultimii copii ajungând la unitățile medicale în jurul orei 03.00. 


"Este vorba despre 37 de copii în total, care au fost preluați de la Neptun, câțiva dintre ei au fost duși la Spitalul din Mangalia, și o parte la Spitalul de Infecțioase din Constanța ", a declarat, pentru Cuget Liber, medicul Beciu Marian, de la Ambulanța Constanța.



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5969 secunde