Varicele vulvare nu afectează toate femeile însărcinate

291
Varicele vulvare nu afectează toate femeile însărcinate - fondvarice-1668087984.jpg

Articole de la același autor

Varicele vulvare sunt acele vene umflate care apar din cauza fluxului sanguin crescut în timpul sarcinii. De cele mai multe ori, ele apar în cea de-a 20-a săptămână de gestație, deși nu la toate femeile însărcinate. Cu toate că nu sunt periculoase, varicele vulvare pot fi foarte dureroase, iar simptomele tind să se agraveze atunci când femeia stă în picioare mult timp, afectându-i viața sexuală.

Înainte de toate, viitoarele mămici trebuie să ştie că, pe lângă problemele care apar în această etapă a vieţii lor, grețuri matinale, retenția de lichide, arsurile la stomac, somnolența, constipația, se pot confrunta şi cu aceste varice vulvare. După cum sugerează și denumirea, acestea sunt nişte umflături venoase apărute în exteriorul vaginului. Potrivit dr. Daria Dragomir, ca și în alte zone ale corpului, în vulvă există vase de sânge de diferite dimensiuni. Venele varicoase vulvare apar, de regulă, cum am mai spus deja, în săptămâna 20 de sarcină. Deși este adevărat că un procent mare de gravide dezvoltă varice la nivelul picioarelor, varicele vulvare sunt mai rare. Acestea apar doar în 20% din cazuri, conform cercetărilor pe acest subiect.

Desigur, este posibil ca ele să se manifeste simultan în ambele zone. Varicele vulvare nu au întotdeauna simptome. De fapt, unele femei nici nu le observă, dar pot fi, uneori, dureroase. 


Pe măsură ce sarcina progresează, disconfortul poate să se agraveze. În funcție de luna de sarcină, pot apărea următoarele neplăceri: senzație de presiune în zona genitală, umflături albăstrui care pot fi văzute cu ochiul liber. De obicei, aceste senzații pot fi experimentate doar în zona vulvară sau se pot răspândi și în alte zone, cum ar fi rectul. Medicul a precizat că anumite activități provoacă adesea disconfort sporit, cum ar fi, de exemplu, anumite exerciții fizice care pun presiune asupra zonei sau statul în picioare mult timp. „Totodată, sarcina duce la creșterea fluxului sanguin, iar creșterea fătului duce la creșterea presiunii venoase. Dezechilibrele hormonale tipice sarcinii afectează dilatarea vaselor de sânge. În consecință, totul se traduce printr-un volum mai mare de sânge care se acumulează în partea inferioară a corpului, atât în pelvis, cât și în extremități. Mai departe, acest lucru va duce la umflături venoase la nivelul vulvei, zonei pelvine, perineului și picioarelor”, a explicat specialistul.


De precizat că varicele vulvare nu apar la toate femeile însărcinate, dar există factori care cresc șansele apariției, cum ar fi următorii: componenta ereditară, venele varicoase preexistente la nivelul picioarelor, nivelurile crescute de progesteron ori creșterea excesivă în greutate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4654 secunde