Video Administratorii de la Cherhanaua Ovidiu, amendaţi de OPC Constanţa. "Am remediat problemele, activitatea continuă"

2485
Comisarii Protecției Consumatorilor Constanța au aplicat mai multe sancțiuni, marți, în urma unei acțiuni de control la Cherhanaua Ovidiu. Verificările au fost demarate în urma unei reclamații privind existența abaterilor de la prevederile legale la punctul de lucru. Virgil Chiru, administratorul firmei, susține că problemele au fost remediate pe loc și că nu mai sunt motive de închidere a activității.

În urma verificărilor la SC Chiros SRL - Cherhanaua Ovidiu din strada Primăverii, numărul 22 B, Ovidiu, comisarii Protecției Consumatorilor au aplicat două amenzi în valoare totală de 14.000 de lei și două avertismente pentru existența practicilor comerciale înșelătoare și absența din meniu a declarației nutriționale. De asemenea, potrivit inspectorilor de la OPC Constanța, s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme în valoare de 29.400 lei (pește, ciorbă de pește, carne de vită, pasăre și miel). Nu în ultimul rând, prin invitație s-a recomandat oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor. Acestea au fost remediate la momentul scrierii documentului de control.



Abaterile de la legislație constatate de comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, în timpul controlului, s-au referit la: camerele adiacente blocului alimentar prezentau infiltrații; materii prime în stare refrigerată și congelată fără elemente de identificare și caracterizare (produse nesigure); pește cu acumulări sangvinolente și aspect de intrare în stare de putrefacție; întregul bloc alimentar era neigienizat, gresie spartă în unele zone, sifoane cu acumulări de mizerie; legume cu mucegai și în lădițe neigienizate; produse alimentare expirate; ciorba nu se prepara în mod tradițional, exista zeamă cu legume și carnea porționată era păstrată separat în frigider; paste fierte și păstrate în frigider contrar indicațiilor producătorului ca după fierbere să se servească fierbinți cu diferite ingrediente; în meniu nu exista declarația nutrițională.

Chiros SRL a fost fondată în anul 2006. Pe anul 2022, a raportat 2,2 milioane lei cifră de afaceri, 5 salariați și profit de 699.242 lei. Sediul social este pe Șoseaua Națională nr. 44 din Ovidiu, județul Constanța. Firma are un punct de lucru, care apare expirat pe platformă, pe strada Primăverii 22B din Ovidiu. Asociați sunt Virgil Chiru – 80% și Aurelia Chiru – 20%. Virgil Chiru este administrator și apare și în compania Chiros Milenium Invest SRL.



„Într-adevăr, au fost câteva probleme, s-au remediat. Din punctul acesta de vedere, nu mai sunt probleme. Au fost luate, deja, măsurile pentru remedierea problemelor. Atât timp cât s-au remediat problemele, restaurantul va funcționa în mod normal în continuare. Au fost nereguli și s-au remediat”, ne-a transmis administratorul restaurantului, Virgil Chiru, în urma controlului.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9991 secunde