Ciclonul care a afectat Europa ajunge în România. Cum va fi vremea, în următoarea perioadă, în Dobrogea

1688
Ciclonul care a afectat Europa ajunge în România. Cum va fi vremea, în următoarea perioadă, în Dobrogea - ciclonul-1716198493.jpg
Ciclonul care a lovit Europa se apropie şi de ţara noastră. Meteorologii spun că trebuie să ne aşteptăm la ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Meteorologul ANM, Raul Ilea a explicat la TVR INFO.


Ploile încep chiar chiar de astăzi în zona submontană, pe arii restrânse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zona subcarpatică a Moldovei. Se vor semnala ploi torențiale și chiar grindină.


Vor fi intensificări de vânt în partea de sud a Banatului, în zona Carpaților Meridionali, iar in restul țării vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în timpul ploilor. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe parcursul întregii săptămâni.


Potrivit ANM, Regimul termic estimat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (20 mai – 2 iunie) va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, în toate regiunile, iar oscilaţiile de temperatură vor fi completate de intervale cu ploi destul de consistente, după data de 22 mai, precum şi în primele zile ale lunii iunie, arată prognoza de specialitate publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie tvr.info.ro


În Dobrogea, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa în continuare uşor sub normalul climatologic, însă tendinţa va fi de încălzire în zilele următoare, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 24 – 25 de grade. La începutul lunii iunie vor fi posibile valori termice de peste 25 – 26 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în regimul nocturm, respectiv o creştere a minimelor de la 10 grade, până spre valori în general de 13 – 14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 23 mai şi spre finalul intervalului de anticipaţie (la final de mai şi început de iunie).








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5205 secunde