Constanța, printre cele mai căutate județe pentru ucraineni în materie de angajări

220
Constanța, printre cele mai căutate județe pentru ucraineni în materie de angajări - anofm-ucraineni-1707064732.jpg

Articole de la același autor

Evidențele agențiilor teritoriale din subordinea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) înregistrează, în prezent, 21.170 de cetățeni ucraineni. Aceștia au fost înscriși pentru a beneficia de informare, consiliere profesională și de mediere a muncii, începând cu data de 24.02.2022 până la sfârșitul lunii ianuarie.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați în evidenţele AJOFM/AMOFM București au fost în judeţele: Constanța (5.129), București (5.017), Ilfov (1.733), Brașov (1.383) și Maramureș (1.274). De asemenea, 2.799 de cetățeni ucraineni au fost încadrați pe piața muncii ca urmare a serviciilor de ocupare oferite de ANOFM.

Principalele meserii ale cetăţenilor ucraineni ocupaţi sunt: confecţioner de cablaje auto, specialist în industria auto, confecţioner în indutria textilă, muncitor în domeniul construcțiilor, şofer și diverse joburi din industria Horeca. 623 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 5.679 locuri de muncă vacante disponibile și pentru aceste persoane.

Principalele domenii de activitate pentru locurile de muncă vacante declarate de angajatori sunt: restaurante, hoteluri și alte facilități de cazare similare, coafură și alte activități de înfrumusețare, fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie și lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

În acest sens, cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori sunt pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor, ambalator manual, manipulant mărfuri, bucătar și muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie și parchet.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5769 secunde