De Ziua Sustenabilității în România angajaţii Rompetrol plantează 10.000 de puieți forestieri în județul Sibiu

350
De Ziua Sustenabilității în România angajaţii Rompetrol plantează 10.000 de puieți forestieri în județul Sibiu - rompetrolplantare-toamna-2023pal-1698680637.jpg

Articole de la același autor

De Ziua Sustenabilității în România, angajații Rompetrol au dat startul plantarilor de toamnă, sădind 1000 de puieți forestieri dintr-un total de 10.000 în zona Păltiniș, județul Sibiu. Aceștia vor ocupa o suprafață de 2,4 hectare. Acțiunea s-a derulat prin proiectul Plantăm fapte bune în România al Asociației EcoAssist.


“Suplimentar proiectelor de investiții derulate la nivel de Grup, pentru gestionarea emisiilor de gaze cu efect de seră în acord cu reglementarile europene în vigoare, ne-am angajat să împădurim anual ample suprafețe de teren în diferite regiuni ale țării. În această toamnă, implicarea colegilor noștri din București, Constanța și Ploiești în activitățile de plantare și voluntariat marchează atât grija noastră față de mediu, cât și datoria față de comunitățile în care ne desfășurăm operațiunile.” Bauyrzhan Nugumanov, Director General Rompetrol Downstream.


Acțiunea face parte din strategia de sustenabilitate a Grupului și joacă un rol important în gestionarea dublei crize, a schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității. Noile păduri protejează ecosistemele locale împotriva evenimentelor meteorologice extreme declanșate de schimbările climatice. Puieții plantați în acest an vor contribui la un viitor sustenabil și rezistent la schimbările climatice pentru această regiune pentru generațiile viitoare.


„Misiunea pe care asociația EcoAssist și-a asumat-o din 2011 și până astăzi a rămas aceeași Plantăm! Îngrijim! Împădurim! De peste 3 ani, Rompetrol ne este partener financiar de încredere. Angajații companiei s-au implicat voluntar în acțiunile de plantare cât și în amenajarea spațiului verde din cadrul stațiilor de alimentare. În cei 13 ani de activitate am reușit să plantăm și să îngrijim peste 3 milioane de puieți forestieri, pe o suprafață ce depășește 760 de hectare de pădure și viitoare pădure cu sprijinul a peste 50,000 de mii de voluntari”- Simona Camburu – Asociația EcoAssist.


Prin această acțiune ne-am respectat și angajamentul pe care ni l-am asumat în cadrul ediției 2023 Rompetrol Run and Care, acela de a planta un puiet pentru fiecare participant la cursa caritabilă.
Până în prezent compania a mai plantat prin proiectul “Plantăm fapte bune în România” în ultimii 3 ani un total de aproximativ de 60.000 de puieți în special în județele Prahova, Constanța, Ilfov.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4502 secunde