Drum prin noroi și gunoaie, în așteptarea pasarelei pietonale din Poarta 6

5958

Articole de la același autor

Prin noroaie și gunoaie – astfel este drumul pe care-l parcurg copiii și bătrânii nevoiți să traverseze liniile de cale ferată care despart cartierele Km 4-5 și Poarta 6. Planurile administrației publice locale de realizare a unei pasarele pietonale vor mai întârzia, căci trebuie modificat proiectul. În aceste condiții, locuitorii din zonă fac un apel către primărie să ia măsuri, măcar să aibă o alee din pietre, cum aveau înainte de desfășurarea lucrărilor subterane.





Zi de zi, zeci, dacă nu chiar sute de constănțeni traversează liniile ferate, între cartierele Km 4-5 și Poarta 6. Copiii, de la mic la mare, spre și dinspre școală, bătrânii - spre unitățile alimentare din cartierul învecinat sau pentru a scurta drumul spre stațiile mijloacelor de transport în comun. Situația este astfel parcă dintotdeauna, tocmai de aceea, principala solicitare a locuitorilor către administrația publică locală a fost realizarea unei pasarele pietonale, în dreptul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. Pasarela nu a fost realizată și, din informațiile prezentate recent de reprezentanții autorității locale, va mai dura ceva până când vor începe lucrările. Locuitorii spun însă că, de parcă nu era de ajuns că tot așteaptă să se îndeplinească promisiunea mai-marilor orașului, acum au de suferit și din cauza lucrărilor de schimbare a conductelor de termoficare, ce au fost realizate în zonă.



„De ani buni este folosită calea aceasta, încă de când eram eu elev. De-a lungul timpului, oamenii au pus pietre, pietriș, au realizat o alee, pentru a nu merge prin noroaie, mai ales în zilele ploioase. Dar toate acestea au fost distruse, din cauza lucrărilor de schimbare a conductelor de termoficare. Noi i-am întrebat pe muncitori dacă va fi refăcută aleea, dar au ridicat din umeri, că nu e treaba lor! Așa că, acum, suntem nevoiți să venim prin noroaie spre școală. Fiica mea de 7 ani a alunecat și s-a umplut de noroi din cap până-n picioare, și nu e singura. Nu era de ajuns că erau numai gunoaie și bălării în zonă, acum, după lucrări, nici nu mai avem cum să ocolim nămolul. Nu avem altă soluție pentru a veni la școală, ar fi pasarela din dreptul bisericii, dar este prea departe. Este terenul primăriei, ar trebui să pună niște pietriș, ceva, dacă tot nu fac pasarela”, ne-a transmis Ionuț H., un constănțean care își aduce fiica la școala din Poarta 6.



Una din fundațiile pasarelei trebuie mutată câțiva metri

Cât privește pasarela pietonală, reamintim că, recent, city managerul Felicia Ovanesian explica de ce se întârzie realizarea ei. „Pentru pasarela pietonală din Poarta 6 aveam gata studiul de fezabilitate, urma să intre în ședința din luna noiembrie, pentru aprobare. Dar o companie petrolieră ne-a bătut pe umăr și ne-a anunțat că una dintre fundații, unul dintre picioare, ar fi fost construită pe conductele lor. Terenul este al nostru, dar este străbătut de conductele lor. Drept pentru care încercăm să găsim altă soluție pentru prelungirea pasarelei, mai spre gardul de la Lidl. Suntem optimiști că vom găsi o soluție, trebuie mutată fundația câțiva metri, altfel documentația este pregătită. Și proiectantul este optimist că se poate face această modificare”, a afirmat Felicia Ovanesian. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3877 secunde