Gheorghe Piperea, avertisment privind noile ţepe de pe piaţa imobiliară: "Este un abuz"

554
Gheorghe Piperea, avertisment privind noile ţepe de pe piaţa imobiliară:
O situație și un fenomen care se întâmplă în ultima perioadă, tocmai pentru că toate prețurile cresc. Unii dezvoltatori consideră că pot anula antecontractele făcute cu oameni care au plătit banii integral pentru apartamente şi case, pentru a putea revinde la prețuri mai mari, potrivit Antena3.ro


Avocatul Gheorghe Piperea a lămurit care sunt drepturile pe care le au cei ajunşi în astfel de situaţii.

"Dacă nu s-a vândut deja unui terț de bună credință, adică un al doilea cumpărător de bună credință, există posibilitatea să fie forțat dezvoltatorul imobiliar să transfere dreptul de proprietate. Pentru că legea, Codul civil permite acest lucru. Însă trebuie să distingem niște situații acolo. Din ce-mi spuneți rezultă că e vorba despre niște ante-contracte, ceea ce înseamnă că trebuie văzut ce scrie acolo.

E posibil ca în acele contracte să fie niște clauze din impreviziune, așa se numesc, care să spună că dacă, să zicem, materialele, materiile prime, costurile în general ale realizării imobilului cresc cu 20%, atunci trebuie să se întâmple ori desființarea contractului, ori majorarea prețului. Sunt astfel de clauze în contracte destul de frecvente.", a explicat avocatul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4486 secunde