Grijă mare la bani! Ce trebuie să știe proprietarii de imobile

570
2
Grijă mare la bani! Ce trebuie să știe proprietarii de imobile - asociatii-1483639812.jpg

Articole de la același autor

Federația Asociațiilor de Proprietari (FAP) avertizează proprietarii de imobile să nu dea niciodată banii de întreținere pe mâna unor persoane fizice sau firme din afara asociației. 


"Puteți contracta cu persoane specializate orice activitate, dar în niciun caz operațiunile cu banii în numerar. Banii trebuie să îi aveți fie în interiorul asociației de proprietari, fiind în gestiunea unei persoane serioase și de încredere din cadrul asociației de proprietari, fie în contul bancar de operațiuni", precizează reprezentanții FAP. 


Apoi, spun aceștia, de cel puțin două ori pe lună președintele asociației de proprietari trebuie să verifice la administrator soldul în casă, soldul în bancă și valoarea sumelor restante la furnizori. Ca urmare, acei constănțeni care nu au un președinte serios sau simt că acesta face ilegalități în colaborare cu administratorul pot cere împuternicire comitetului executiv sau majorității proprietarilor pe bază de tabel nominal. 


Refuzul administratorului la acest control poate duce chiar la demiterea acestuia, declanșarea verificării situației financiare și, dacă este cazul, acțiunii penale și stoparea fraudării proprietarilor. În plus, oamenilor li se recomandă să nu cheltuiască banii din fondurile asociației decât pentru stricte necesități de natură tehnică (avarii, defecțiuni etc.). Apoi, administratorii sunt avertizați să nu le mai ceară bani proprietarilor pentru fondul de rulment, o problemă cu care ne confruntăm probabil la aproape toate asociațiile din județ. 


Nu în ultimul rând, proprietarii trebuie informați cu privire la consumurile care se fac în bloc, eliminarea oricăror pierderi de apă din apartamente, utilizarea instalațiilor comune de evacuare gunoi (ghenă) și ape menajere (canalizare) în mod corespunzător, păstrarea curățeniei. 


Comentează știrea

cornel
6 ianuarie 2017
nesimtirea administratorului

Am tot scris si am tot sesizat ca la as. de locatari 233 in fiecare luna avem cel putin 60-70 de mc la apa rece si calda diferenta pe care ii lasa INDIFERENTI pe presedinte si ad ministrator, dar si pe multi vecini nesimtiti!!!!!!CHIAR NU CITESTE NIMENI/???????

matei
6 ianuarie 2017
cornel

ARE perfecta dreptate Cornel.!!Pe mafiotii astia de presedinti simai ales de administratori nu-i controleaza nimeni???Se poarta cu locatarii ca si cand suntem angajatii lor.Ei au asa minte ingusta ca uita tot timpul ca sunt platiti de noi!!!!!!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4506 secunde