În ce stadiu se află pregătirea plajelor pentru sezonul estival? Lucrările trebuie finalizate în maximum două luni

243
În ce stadiu se află pregătirea plajelor pentru sezonul estival? Lucrările trebuie finalizate în maximum două luni - fond-pregatire-plaje-1710441582.jpg

Articole de la același autor

Se apropie sezonul estival, iar autoritățile competente desfășoară activități specifice pentru pregătirea plajelor, astfel încât acestea să fie finalizate la timp. Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), activitățile au ca termen limită 30 aprilie, așa că nu mai e mult până vom vedea plajele amenajate. În ceea ce privește igienizarea plajelor, activitățile includ mai multe etape complexe, având în vedere că se pregătește instalarea agenților economici ce își vor desfășura activitatea pe litoral vara aceasta.

Din punct de vedere logistic, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a împărțit zonele de plajă în tronsoane. Este vorba despre Năvodari - Mamaia – Constanța, Agigea - Eforie - Costinești – Tuzla și Olimp - Jupiter - Saturn - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche. Conform directorului ABADL, Hristu Uzun, activitățile specifice de pregătire a suprafețelor de plajă pentru sezonul estival au început cu data de 19.02.2024 și vor fi finalizate până la data de 12.04.2024. De asemenea, urmează ca în intervalul 12.04.2024 -30.04.2024 să fie finalizate lucrările de pregătire a suprafețelor de plajă pe zonele în care nu sunt încheiate contracte de închiriere în vederea exploatării turistice.

„În calitate de administrator al plajelor aferente litoralului românesc al Mării Negre, zona Năvodari – Vama Veche, ABADL a prevăzut în Programul de Gospodărire a Apelor, pe anul 2024, următoarele activități: pregătirea plajelor pentru sezonul estival, pentru perioada 19.02.2024 - 01.05.2024, perioada sezonului estival și pregătirea plajelor pentru sezonul rece, care va începe pe 1 octombrie. Anul acesta, sezonul estival va începe pe 1 mai și se va încheia pe 30 septembrie. Pregătirea plajelor pentru sezonul estival constă în lucrări de curățare, colectare deșeuri, transport deșeuri la rampe de depozitare autorizate, lucrări de nivelare și îndepărtare a nisipului acumulat la baza gardurilor de protecție sau la limita vestică a plajelor. De asemenea, pregătirea constă în demontarea și evacuarea gardurilor de protecție montate în anul 2023, lucrări de afânare, ecologizare manuală și mecanizată a suprafeței de nisip, cât și lucrări de curățare a liniei țărmului prin îndepărtarea algelor și a materialului cochilifer depus. Vor fi montate și panourile de avertizare în proximitatea construcțiilor hidrotehnice aflate în administrare, precum și balizele de semnalizare a construcțiilor submerse aflate în patrimoniul instituției”, ne-a precizat directorul ABADL.

Activitatea pe care echipele de lucru ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral o desfășoară în perioada aceasta este foarte complexă. Pregătirea pentru sezonul estival constă în lucrări de curățare, colectare deșeuri, transport deșeuri la rampe de depozitare autorizate, depuse la linia țărmului, precum și de pe suprafețele de plajă ce nu fac obiectul contractelor de închiriere. Ulterior, după încheierea sezonului estival, vor urma lucrări de curățare, colectare deșeuri, transport deșeuri la rampe de depozitare autorizate și montarea gardurilor de protecție împotriva transportului eolian a nisipului spre partea vestică. Tot atunci, vor fi demontate panourile de avertizare în proximitatea construcțiilor hidrotehnice aflate în administrare, demontarea balizelor de semnalizare a construcțiilor submerse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.511 secunde