Locurile de muncă disponibile în România și în străinătate, în evidențele ANOFM

248
Locurile de muncă disponibile în România și în străinătate, în evidențele ANOFM - locuri-de-munca-anofm-1707331858.jpeg

Articole de la același autor

Conform informațiilor furnizate de agenţii economici în ceea ce privește locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.744 locuri de muncă la nivel naţional.

Conform datelor, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru posturile de: curier (3.046), muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.673), agent de securitate (2.452), lucrător comercial (2.081), manipulant mărfuri (1.914) și ambalator manual (1.657). De asemenea, din totalul celor 43.744 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.272 sunt destinate persoanelor cu studii superioare și 5.453, pentru cei cu studii liceale sau postliceale. De asemenea, 6.732 de posturi sunt disponibile pentru persoanele cu studii profesionale, iar restul de 22.503 locuri de muncă sunt destinate românilor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, de asemenea, 130 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, în Norvegia sunt puse la dispoziție 51 de locuri de muncă pentru supraveghetor fermă și muncitor acvacultură, iar în Letonia, 30 de joburi pentru sudor. Totodată, în Germania românii pot opta pentru 29 de locuri de muncă pe posturi precum tehnician în mecatronică auto (carosier auto), muncitor în producţie și tehnician service. În Austria, sunt disponibile 5 locuri de muncă pentru tehnician producţie, în Irlanda, altele 5 pentru electrician, iar în Danemarca au fost puse la bătaie alte 5 joburi pentru tehnician industrial. Nu în ultimul rând, în Franţa, românii au la dispoziție 4 locuri de muncă pentru ciontolitori tranşatori carne, iar în Belgia, un post pentru dulgher/tâmplar/inginer (manager asamblări/manager echipă).Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5452 secunde