Ofertele de muncă pentru persoanele cu studii superioare sunt în scădere

377
Ofertele de muncă pentru persoanele cu studii superioare sunt în scădere - anofm-1691665031.jpg
În evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă românii au disponibile, la momentul actual, 62.458 locui de muncă. Printre ofertele puse la dispoziție tronează postul de agent de securitate, având 4.952 de joburi, acela de agent comercial – 4.384 locuri – și de femeie de serviciu (4.118).

Din totalul locurilor de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.526 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, iar 13.839, pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale. De asemenea, 10.478 de posturi au la dispoziție persoanele cu studii profesionale, iar restul de 35.615 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Totodată, în Spațiul Economic European, angajatorii au publicat 171 locuri de muncă vacante pentru români. În Austria, sunt publicate 77 locuri de muncă pentru șofer de autobuz/autocar, sudor TIG pentru construcție țevi și așa mai departe. Norvegia, de asemenea, are disponibile 48 locuri de muncă pentru români, pe posturile de constructor nave, mecanic industrial, mecanic motoare, sudor și muncitor în producţie. Românii care vor să lucreze în Irlanda au la dispoziție 11 locuri de muncă pentru, lucrător comercial și îngrijitori copii. Tot 11 posturi se găsesc și în Belgia, în domeniile tehnician industrial automatizări și măcelar. Germania are 10 locuri de muncă pentru români pe posturile de muncitor în producţie și zidar. Iar Olanda, tot cu 10 locuri de muncă disponibile, îi așteaptă pe români să se angajeze pe postul de legumicultor. Nu în ultimul rând, Spania a postat 3 locuri de muncă pentru tehnician mentenanţă mecanică echipamente industrial, iar Malta 1 post de proiectant software.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1856 secunde