Primăria Constanța: Bilanțul celor două zile cu vânt puternic: copaci doborâți, stălpi căzuți și mașini distruse

563
Primăria Constanța: Bilanțul celor două zile cu vânt puternic: copaci doborâți, stălpi căzuți și mașini distruse - bilant-1701285381.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunțat, miercuri, bilanțul celor două zile cu vânt puternic, când rafalele au depășit 100 km/h. Astfel, peste 1.000 de copaci au fost doborâţi, înclinaţi sau rupţi, mai mulți stâlpi au căzut și peste 50 de mașini au fost distruse.


„În total, în cele două zile (19 şi 26 noiembrie) în care intensificările vântului au înregistrat viteze de peste 100 kilometri pe oră au fost dărâmaţi, înclinaţi sau rupţi peste 1.000 de copaci şi alte 50 de crengi mari au fost rupte. Unii dintre aceşti copaci au tras în căderea lor 23 de stâlpi de iluminat, iar alţii au căzut pe maşini, astfel că au fost avariate 54 de autovehicule. Au mai fost înregistrate şi alte 150 de situaţii diferite, cum ar fi acoperişuri ale blocurilor luate de vânt, cabluri rupte, panouri publicitare şi indicatoare rutiere căzute”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.


Ei au precizat că, pentru a remedia problemele cauzate de vremea rea, echipele societăţilor care întreţin copacii lucrează de dimineaţă până noaptea târziu.


Se intervine asupra copacilor care încă sunt înclinaţi şi riscă să cadă, în zona unităţilor de învăţământ, asupra celor care blochează aleile de acces către blocuri, până când toţi copacii vor fi ridicaţi din teren”, a precizat sursa citată.


Municipiul Constanţa s-a aflat, în 19 noiembrie, sub cod roşu de vânt puternic, iar în 26 noiembrie, sub cod roşu de viscol puternic. În ambele zile, vântul a suflat cu viteze care au depăşit 100 kilometri pe oră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6934 secunde