Românii se tem de posibile dezastre asupra locuinței, din cauza banilor

174
Românii se tem de posibile dezastre asupra locuinței, din cauza banilor - analiza-1697987204.jpg

Articole de la același autor

Ultimele analize sociologice arată că românii nu ar putea face faţă din punct de vedere financiar costurilor cu repararea sau înlocuirea bunurilor afectate de un potenţial dezastru care le-ar afecta locuinţa. Doar aproximativ 10% dintre românii incluși în analiză spun că ar putea fi pregătiți.

În schimb, majoritatea știe ce ar trebui să facă în caz de cutremur pentru a se proteja şi a rămâne în siguranţă și chiar consideră că locuința lor are destulă rezistență, în situația producerii unui cutremur. În același timp totuși, doar 30% dintre români dețin un kit de prim-ajutor pe care l-ar putea folosi în cazul producerii unui cutremur.

„România este una dintre ţările europene cele mai expuse şi readucem în prim-plan importanţa existenţei unor soluţii de protecţie financiară dedicate proprietarilor de locuinţe”, transmite Alexandru Ciuncan, preşedinte și director general al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR).

„O poliţă de asigurare facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie, acoperind la valoarea reală a locuinţei eventuale daune produse de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute - inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice”, precizează Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3027 secunde