Se anunță modificări privind datele românilor de pe buletin

158
Se anunță modificări privind datele românilor de pe buletin - buletine-1696427271.jpg

Articole de la același autor

Dacă acum pe actul de identitate avem trecute numele, prenumele titularului, sexul cetățenia și codul numeric personal, potrivit unui nou proiect de lege, se va adăuga o serie nouă de informații.

Cartea de identitate a românilor este plină de informații, câteva date esențiale totuși lipsesc. Astfel, pe lângă informațiile în legătură cu titularul cărții de identitate fundamentale, noul proiect de lege propune să fie afișate și grupa sanguină și factorul Rh. Acestea sunt vitale în situațiile neprevăzute care ar putea să-i pună viața în pericol titularului. Iar în cazuri de urgență salvatorii ar putea beneficia de informații utile rapid și fără intervenții externe. Toate detaliile vor fi afișate atât pe buletinul simplul, cât și pe cel electronic. Datele înscrise pe cele două sunt ușor diferite, buletinul electronic conținând mult mai multe informații. Noul proiect de lege ar putea ajunge curând la primul vot din Parlament, cel al senatorilor, cu un raport favorabil.

Totodată, proiectul legislativ vizează modificarea OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale românilor, care au ca scop adăugarea unor noi informații ce vor apărea pe buletine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4731 secunde