Tichete sociale pentru masa de Paște, acordate de către stat. Ce localități constănțene oferă sprijinul

2430
Tichete sociale pentru masa de Paște, acordate de către stat. Ce localități constănțene oferă sprijinul - tichete-paste-2-1710962188.jpg

Articole de la același autor

Acum că ne aflăm în pragul sărbătorilor pascale, statul român își propune să sprijine cetățenii cu venituri mici printr-un nou proiect destinat să aducă puțină bucurie pe mesele lor de Paște. Datorită metodei de sprijin, românii care au pensii sub pragul de 1.400 de lei vor beneficia de tichete sociale. Inițiativa vine ca un gest de solidaritate menit să susțină puterea de cumpărare a persoanelor vulnerabile. Autoritățile au demarat deja procedurile și au întocmit listele beneficiarilor eligibili pentru acest ajutor.

Tichetele oferite de stat pentru masa de Paște pot fi folosite pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de curățenie și igienă personală sau a locuinței, medicamente, haine, și încălțăminte, asigurând astfel necesitățile de bază pentru o perioadă importantă. Pentru a accesa această formă de sprijin, beneficiarii trebuie să depună o cerere la autoritățile locale.

La nivelul județului Constanța, oferirea tichetelor sociale pentru masa de Paște de anul acesta a fost anunțată, până la momentul acesta, în localitățile Năvodari și Corbu. Potrivit Primăriei Năvodari, cererile se depun la Cantina de Ajutor Social (strada Sănătăţii nr. 2, intrarea dinspre Serviciul Impozite și Taxe Locale), după următorul program: luni, marţi, miercuri şi vineri, între orele 08:30 și 12:00 și joi, între orele 13:00 și 17:00. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 17 aprilie. Din data de 18 aprilie, va începe distribuirea tichetelor sociale către beneficiari, prin intermediul serviciilor poștale.

De asemenea, locuitorii comunei Corbu care sunt interesați de acest sprijin pot depune solicitări pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia sărbătorii pascale 2024, la sediul Primăriei din strada Principală nr. 38, la Compartimentul Asistență Socială și Autoritate Tutelară. Termenul limită de depunere este 12 aprilie. Cetățenii sunt așteptați de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 14:00, respectiv în intervalul orar 08:30 – 12:00, în zilele de vineri. Distribuirea tichetelor sociale se va realiza în perioada 19.04.2024 – 26.04.2024, în programul de lucru al instituţiei, pe bază de semnătură.

Potrivit directorului Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Constanța, Monica Poptile, la nivelul localității pe care o reprezintă nu se acordă aceste tichete. Locuitorii din municipiul Constanța au la dispoziție programul social „Respect”.

Tichetele sociale pentru masa de Paște se acordă următoarelor categorii: beneficiari de venit minim de incluziune stabilit în baza Legii nr. 196/2016 – 125 lei/persoană din familie; persoane încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav – 125 lei/persoană; pensionari ale căror venituri proprii, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei/lună, respectiv: venit net mai mic sau egal cu valoarea pensiei sociale minime în vigoare la momentul depunerii cererii (1.281 lei) – 125 lei/persoană; cu venit net cuprins între 1.282 lei şi 1.450 lei, inclusiv – 75 lei/persoană; persoane cu vârsta peste 60 ani, fără venituri – 125 lei/persoană.

La depunerea cererii, este nevoie de actul de identitate în copie şi în original. De asemenea, pensionarii trebuie să aibă la îndemână o copie a cuponului de pensie, iar persoanele încadrate în grad de handicap au nevoie și de certificatul de încadrare în grad de handicap (copie). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5002 secunde