Teroare cu patru picioare în zona Energia. "Trebuie să se întâmple vreo nenorocire ca să se facă ceva?"

7582

Articole de la același autor

De câteva săptămâni, constănţenii din zona Energia sunt terorizaţi de o haită de câini maidanezi. Localnicii susțin că patrupedele și-au făcut apariția în cursul lunii februarie şi de atunci nu au mai scăpat de ele, acestea constituind un real pericol pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii. Oamenii ies din casă cu sticle de apă ca să-i ude și să îi sperie pe câini sau se folosesc de bețe ca să-i pună pe fugă.





Această situație este întâlnită în zona Energia, vizavi de Cimitirul Municipal, dar se pare că o situație asemănătoare se regăsește în mai multe cartiere constănțene. Disperarea locuitorilor a atins cote maxime, ei cerând o intervenţie rapidă pentru ridicarea câinilor vagabonzi dintre blocuri, pentru că, uneori, aceștia devin foarte agresivi. Oamenii se plâng că fioroasele canine care îşi fac veacul pe terenul din apropierea cimitirului par a se înmulţi pe zi ce trece, iar seara, după lăsarea întunericului, locuitorilor le este, pur și simplu, frică să mai iasă din casă, de teama de a nu fi mușcați.

„Este un adevărat dezastru cu aceşti câini, care s-au aciuat în zonă. De multe ori, se duc la ghenele de gunoi, pentru că mai sunt persoane care lasă acolo resturi de mâncare. Mai mult decât atât, sunt nopți în care fac foarte multă gălăgie şi nu ne putem odihni. Dacă ai curajul de a mai coborî după ora 19.00, este bine să ai asupra ta și un băț, pentru a-i alunga, dar chiar și așa, mârâie, latră și nu știi niciodată cum pot reacționa. Nu mai spun că nu ne putem lăsa copiii la joacă sau să vină singuri spre casă de la școală”, ne-a declarat Magdalena P.




Costel R. susține că, în general, sunt numai câini de talie mare. „Cu toții știm că patrupedele se comportă diferit în haită, nu ca atunci când se plimbă singure pe străzi. Eu nu vreau să mă mai tem pentru siguranța mea sau a copiilor mei, ori de câte ori ies din casă. Dacă se întâmplă vreo nenorocire și cineva ajunge să fie sfâșiat de ei? Nici nu vreau să-mi imaginez. Suntem invadați de acești câini vagabonzi care ne pun în pericol viața, iar această situație este inacceptabilă. Ar trebui ca ei să fie adunați mai des de pe străzi, adoptați, pentru că vrem să trăim într-un oraș sigur, nu să ne temem pentru viața noastră. În fiecare dimineață îmi duc copilul în stație ca să-l feresc de câini, iar când se întoarce de la școală, la fel. Trebuie să se întâmple vreo nenorocire ca să se facă ceva?”, a precizat bărbatul.



Din păcate, Adăpostul public de animale fără stăpân este plin. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în adăpost se află, la acest moment, în jur de 400 de câini. „Suntem aproape de capacitate maximă, dar ei sunt strânși, în continuare, de pe străzi. Se răspunde la toate sesizările care vin din partea cetățenilor. În paralel, se promovează foarte mult adopția. De la începutul săptămânii, s-a reluat campania de sterilizare a animalelor, caravană care va dura până în luna august”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionela Bărboi.

Precizăm că Primăria Constanța și Animal Society vor continua proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun”, prin campanii repetate de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5915 secunde