Sondaj realizat în luna femeii. Fetele apelează la diete periculoase din cauza societății

396
Sondaj realizat în luna femeii. Fetele apelează la diete periculoase din cauza societății - sondaj-1710694989.jpg

Articole de la același autor

Cel mai recent sondaj realizat de organizația World Vision România arată că șase din zece fete au încercat diete extreme sau periculoase pentru a creşte sau a scădea în greutate. Conform analizelor, acestea recurg la astfel de acţiuni din cauza presiunilor pe care le resimt din pricina imaginilor promovate în media, inclusiv pe reţelele de socializare.

O altă cauză este reprezentată de criticile care vin din partea băieţilor şi a bărbaţilor și, totodată, jumătate dintre fete sunt doar relativ sau deloc mulţumite de corpul lor. Un procent similar chiar evită participarea la activităţi sociale din cauza nesiguranţei legate de aspectul fizic. Sondajul, realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, s-a desfășurat în rândul a aproximativ 400 de adolescente, majoritatea din mediul rural şi eleve la liceu.

Peste 66% dintre respondente se simt judecate de cei din jur pentru modul în care se îmbracă. De asemenea, aproape jumătate dintre fete se simt doar relativ sau deloc confortabil cu corpul lor. Procentul de adolescente creşte atunci când sunt întrebate dacă sunt mulţumite de modul în care arată corpul lor la 50%. La fel de îngrijorător este că aproape una din zece adolescente nu este deloc mulţumită de corpul său. Totodată, studiul mai arată că patru din zece tinere se simt constant sau frecvent vinovate dacă mănâncă ceva considerat nesănătos. În același timp, alte două din zece se confruntă şi ele într-o mică măsură cu un sentiment de vinovăţie. O altă consecinţă a acestui val de presiune referitor la imginea corpurilor fetelor este izolarea, refuzând să socializeze cu anumite grupuri de persoane. Din aceeaşi cauză, tinerele sunt şi extrem de stresate. Mai mult de jumătate dintre fete se gândesc constant sau frecvent la modul în care arată. Iar un procent similar de adolescente consideră că viaţa lor ar fi mai bună dacă ar arăta diferit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4153 secunde