Stațiile inteligente din oraș dau bătăi de cap constănțenilor. "Nu sunt funcționale pe deplin"

4689

Articole de la același autor

Municipiul s-a umplut de mobilier inteligent, însă oamenii sunt nedumeriți și nu știu cum îl pot utiliza. Noile stații CT Bus dotate cu dispozitive inteligente dau bătăi de cap cetățenilor, care ne-au solicitat, la redacție, informații despre utilitatea acestora. Potrivit reprezentanților biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța, lucrările nu au fost însă terminate, iar aceste stații nu sunt funcționale pe deplin.

Administrația locală anunța, în luna noiembrie a anului trecut, montarea mobilierului urban în cadrul proiectelor de modernizare și reabilitare a marilor bulevarde. Astfel, în oraș au fost, deja, montate bănci inteligente, stații de autobuz și panouri informative.

„Tot mobilierul smart este alimentat cu energie solară, oferă posibilitatea înmagazinării energiei pentru pe timpul nopții și pentru zilele înnorate, are senzori pentru măsurarea calității aerului, posibilitate de încărcare wireless, funcție Wi-Fi și porturi de încărcare USB. Astfel, cât așteptaţi autobuzul, vă puteţi încărca și telefonul ori vă puteţi folosi de funcția Wi-Fi pentru a naviga pe internet”, transmiteau reprezentanţii municipalităţii, atunci când a fost anunțat proiectul.

Cetățenii aproape că nu mai au răbdare și vor să afle cum îi pot ajuta aceste dispozitive montate în cadrul stațiilor de autobuz. Sau vor, măcar, să știe dacă sunt funcționale.

„Nu știm cum vom putea folosi stațiile acestea inteligente, dacă ei spun că sunt inteligente. Dacă ne putem folosi de ele, să ne spună și nouă la ce ne ajută. Am înțeles că se încarcă telefoanele la ele, dar nu știu ce trebuie să facem să meargă”, a spus un constănțean.

„Vrem și noi să știm dacă putem folosi aceste stații inteligente sau dacă merg măcar. Poate ne ajută să vedem în cât timp vine autobuzul, care sunt traseele sau alte informații”, reclamă cetățenii.

Reprezentantul biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța, Ionela Bărboi, ne-a transmis, însă, că lucrările nu au fost, încă, recepționate pentru noile obiecte de mobilier inteligent. Vom mai avea de așteptat până le vom putea folosi.

„Nu sunt funcționale pe deplin. Unele dintre ele au fost conectate la curent electric, dar mai au softuri care trebuie instalate și așa mai departe. Când vor deveni funcționale, vor fi afișate informații, vor fi la capacitatea lor toate funcțiile pe care le au. Deocamdată, de-abia se testează, se pun în funcțiune, încet, încet, toate. Nu știm încă exact ce informații vor fi afișate. Că își poate încărca omul telefonul de acolo, spre exemplu, da, e altceva, dar nu sunt funcționale pe deplin așa cum vor fi la recepția lucrărilor. Încărcarea telefonului funcționează prin Wi-Fi, dar sunt și niște conexiuni acolo. Vom reveni cu detalii complete despre tot ce înseamnă stațiile, băncile inteligente și toate cele atunci când vor fi recepționate lucrările”, a explicat Ionela Bărboi.

Conform proiectului, stațiile de transport public inteligente sunt echipate cu ecran LCD cu touch screen. Ele sunt construite din materiale care să reziste la condiții nefavorabile, mai ales că în Constanța mediul salin favorizează degradarea mai rapidă a mobilierului urban. Atât design-ul stației, cât și materialele utilizate în partea din spate a stației (panouri de sticlă) oferă protecție călătorilor împotriva vântului, ploii sau viscolului. Stația este echipată cu spațiu de ședere pentru călători, panou solar, cameră de supraveghere, router Wi-Fi, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, încărcare wireless pentru telefoane, cu posibilitate de încărcare a zece telefoane mobile simultan. Pe lângă acestea, pe bulevarde există sisteme de informare pentru cetățeni, care au ecran cu sticlă antireflexivă, panouri solare, senzori de adaptare a luminozității optime zi/noapte. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4962 secunde