Aleşii locali vor stabili membrii provizorii în Consiliul de Administraţie al societăţii Termoficare SA

1332
Aleşii locali vor stabili membrii provizorii în Consiliul de Administraţie al societăţii Termoficare SA - fond-sedinta-joi-1709040926.jpg
Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi de primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, în şedinţă ordinară, pentru data de joi, 29 februarie, cu începere de la ora 16:30. După foarte mult timp şedinţa va avea loc în format fizic, astfel că aceasta se va ţine în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Pe ordinea de zi sunt nu mai puţin de 37 de proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aleşii locali.

Printre altele, aceștia vor vota mai multe proiecte de hotărâre care au legătură cu societatea Termoficare SA.

Unul dintre ele vizează proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța.

Principalul obiectiv al acestei societăţi este furnizarea de abur şi aer condiţionat, însă societatea desfăşoară şi alte activităţi cum ar fi activităţi de intermediere a tranzacţiilor financiare, activităţi de asigurări şi fonduri de pensii şi activităţi ale agenţilor de colectare şi ale birourilor de raportare a creditului. De asemenea, pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind numirea membrilor provizorii în Consiliul de administrație al societății Termocentrale Constanța SRL.

Este vorba de cinci membri care vor fi propuşi în cadrul şedinţei, iar aceştia vor avea această calitate timp de cinci luni. Fiecare  membru va câştiga pentru funcţia pe care o va ocupa o indemnizaţie lunară în cuantum de 4.273 de lei.

Totodată, pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de construire unități locative modulare în Municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente – „Campusul Social Henri Coandă – Ștefăniță Vodă”.

Este vorba despre încetarea mandatului consilierului local Costin Avătavului, care făcea parte din comisia care se ocupa de acest campus social. Până la această oră nu se ştie cine îl va înlocui pe Costin Avătavului, dar cel mai probabil va fi tot un consilier local din partea PNL.

Aşa cum s-a specificat şi în trecut, acest campus social s-ar putea muta în cartierul Palas din Constanţa, acolo unde Primăria Constanţa beneficiază de un teren pe care ar putea fi construite mai multe unităţi locative.

Ulterior, în locul unde este în acest moment amplasat cartierul Henri Coandă ar putea să fie demarat un proiect de regenerare urbană. Cartierul va fi readus la forma iniţială pe care a avut-o înainte de construirea campusului, vor fi construite alei, spaţii verzi, locuri de joacă şi alte chestiuni de acest gen. Nu se cunoaşte exact momentul când proiectul acesta de anvergură va fi pus pe ordinea de zi a vreunei şedinţe de consiliu local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3239 secunde