Soarta bisericii "Izvorul Tămăduirii", încă pe masa instanței. O nouă înfățișare, în martie

4633
Soarta bisericii

Articole de la același autor

După multe negocieri și amânări, Primăria municipiului Constanța va fi chemată, din nou, în instanță pentru a se decide situația bisericii „Izvorul Tămăduirii“. După ce magistrații de la Judecătoria Constanța au decis preschimbarea termenului din 2 noiembrie 2023 pentru 25 ianuarie 2024, data a fost amânată pentru ziua de 7 martie. Mai durează, așadar, până vom afla cum rămâne cu „bisericuța de pe trotuar”.

Primăria Constanța a primit, pe 6 iulie 2023, decizie favorabilă din partea magistraților din cadrul Tribunalului Constanța, hotărându-se ca lăcașul de cult să fie demolat, în orice moment. Prin decizia Tribunalului, apelanta reclamantă Parohia „Izvorul Tămăduirii” Constanţa şi apelanta pârâtă Arhiepiscopia Tomisului erau obligate, în mod egal, la plata către intimatul primarul municipiului Constanţa a sumei de 1300 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţi. Însă, la 13 iulie, Arhiepiscopia Tomisului a depus la Judecătoria Constanța o cerere de suspendare provizorie a executării silite în cazul bisericuței, constituindu-se dosarul 18297/212/2023. Termenul a fost, astfel, prelungit de două ori. O dată, pentru data de 2 noiembrie 2023 și a doua oară pentru data de 25 ianuarie 2024.

Despre înfățișarea de pe 25 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Luminița Lare, ne-a spus că a fost amânată încă o dată. „A fost suspendată măsura executării silite. Dosarul a ajuns din nou în instanță. Următorul termen este pe 7 martie 2024”, ne-a precizat reprezentantul municipalității.

De-a lungul ultimilor doi ani, reprezentanții Primăriei municipiului Constanța au tot încercat, în repetate rânduri, să demoleze „biserica de pe trotuar” de la Macul Roșu. Aceștia au trimis mai multe cereri către Arhiepiscopia Tomisului, care nu au fost soluționate, motiv pentru care subiectul, intens discutat, a ajuns pe masa instanței.

Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Constanța, situată pe bulevardul Tomis, a fost ridicată în urmă cu mai bine de zece ani, fără autorizație și fără ca terenul ocupat să fie transmis în proprietate de către municipalitate. Soarta lăcașului de cult reprezintă de câțiva ani o dispută aprinsă între autorități. Rămâne de văzut dacă biserica va fi demolată și ce soluții vor găsi oamenii legii astfel încât lucrurile să intre în făgașul normal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4887 secunde