Topul celor mai transparente domenii în privința publicării salariului

95
Topul celor mai transparente domenii în privința publicării salariului - joburi-1711298907.jpg

Articole de la același autor

Din cele peste 20.000 de locuri de muncă disponibile în acest moment pe o platformă de recrutare cunoscută, aproape 9.000 au salariul afișat în anunțul de angajare. Angajatorii optează să ofere fie informații despre salariul concret pe care îl oferă, fie un plafon salarial în care fluctuațiile depind de nivelul de experiență și competențele punctuale pe care le au candidații.

Deși Comisia Europeană a aprobat anul trecut directiva care va obliga companiile să comunice informații cu privire la salarii, aceasta încă se află în termenul de grație pentru implementare. Ca urmare, în continuare, mai mult de jumătate din numărul total de a anunțuri de angajare nu au salariul public. Angajatorii din turism și HoReCa, chiar dacă nu se află în vârful clasamentului celor mai mari salarii din România, au cele mai multe anunțuri de angajare cu salariul afișat. Astfel, din cele aproape 9.000 de joburi care au salariul publicat, puțin peste 2.000 aparțin companiilor din acest sector. Salariul mediu net, la nivel național, pentru cei care lucrează în turism și HoReCa este de 3.500 de lei pe lună. Această medie reflectă salariile angajaților din toate județele țării și cu toate nivelurile de experiență.

Al doilea cel mai transparent domeniu când vine vorba de afișarea salariului este retailul. Sectorul are aproape 2.000 de locuri de muncă postate pe cea mai mare platformă de recrutare din țară în care salariul este afișat de către angajatori. Media salarială pentru acest sector este de 3.800 de lei pe lună. Retailul este, de asemenea, și cel mai mare angajator la nivel național. Are 6.200 de joburi disponibile în acest moment. Este vorba atât de joburi care au salariul afișat, cât și de posturi ce nu oferă informații salariale în anunțul de angajare. În clasament, urmează angajatorii din producție și servicii, cu câte 700 de joburi pentru care au salariile afișate. De asemenea, dacă pentru servicii media salarială netă este de 4.100 de lei, pentru producție este de 4.200 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5307 secunde