Zeci de deficienţe constatate. Protecţia Consumatorilor a închis un magazin Lidl în judeţul Constanţa

940
Zeci de deficienţe constatate. Protecţia Consumatorilor a închis un magazin Lidl în judeţul Constanţa - controalelidl-1661430298.jpg
Luna aceasta, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat o serie de acțiuni de control în magazinele Lidl din județ. Cu această ocazie, au fost verificate şapte magazine Lidl la care au fost constatate deficiențe care au dus la aplicarea, de către comisarii CJPC Constanța a 12 amenzi contravenționale, în valoare de 286.000 lei și patru avertismente.

Totodată, au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprite definitiv de la comercializare produse neconforme, în valoare de circa 1.900 lei, oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru un magazin, s-a propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă de până la şase luni pentru un magazin. De asemenea, s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte pentru cinci magazine.

Potrivit reprezentanţilor CJPC, dintre abaterile constatate menționăm:

comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, utilizarea unor practici comerciale înșelătoare prin comercializarea de produse ce prezentau neconcordanțe între denumirea dată de producător produsului și cea de pe eticheta de la raft,

nerespectarea regimului promoțiilor (produse comercializate sub forma 5+1 gratis fără a exista și produsul singular). Totodată, pe rafturi se aflau produse care prezentau eticheta „Nutri Score”, fără a avea acordul ANPC şi erau comercializate legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai. Mai mult decât atât, unele magazine foloseau vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu resturi alimentare, acumulări de lichide, urme rugină, vopsea exfoliată etc. 

Pagina a fost generata in 0.2168 secunde