Israelul, acuzat că blochează deliberat intrarea ajutorului umanitar în Gaza

1203
Israelul, acuzat că blochează deliberat intrarea ajutorului umanitar în Gaza - 1-1710748930.jpg

Articole de la același autor

ONG-ul Oxfam a acuzat Israelul într-un raport că împiedică deliberat intrarea ajutorului umanitar în Gaza, atât alimente, cât şi echipamente medicale, încălcând dreptul umanitar internaţional, informează agenţia AFP.

„În ciuda responsabilităţii ca putere ocupantă, practicile şi deciziile Israelului continuă să blocheze şi să împiedice sistematic şi deliberat orice răspuns umanitar internaţional semnificativ în Fâşia Gaza”, a scris Oxfam în raportul său.

ONG-ul denunţă în special protocoalele de inspecţie a ajutoarelor „injuste, ineficiente” şi care creează întârzieri de 20 de zile în medie pentru a permite camioanelor să intre pe teritoriul palestinian, sau chiar „atacuri împotriva personalului umanitar, a structurilor de ajutor şi convoaielor umanitare”.

Organizaţia critică de asemenea blocarea zilnică a anumitor echipamente calificate cu „dublă utilizare”, material considerat a putea fi folosit în scopuri militare. Oxfam explică astfel că pungile de apă sau trusele de analiză a apei au fost respinse fără motiv dintr-unul din transporturile sale, înainte de a fi aprobate ulterior.

Anumite echipamente esenţiale pentru activitatea personalului său, precum cele de comunicaţii, de protecţie sau generatoare pentru alimentarea birourilor sale, sunt de asemenea supuse unor restricţii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0655 secunde