Video Live Text Mormântul Hypogeu a fost salvat! "Prin inaugurarea acestui obiectiv, Constanţa se aşază pe harta lumii"

3613
7
Lucrările de salvare și protejare a monumentului istoric Mormântul pictat de tip Hypogeu au fost finalizate.

În aceste momente, are loc inaugurarea edificiului de mare importanță pentru județul Constanța.


Mihai Lupu: "Acest eveniment contribuie la scoaterea istoriei noastre de sub pământ, la identitatea noastră. Se încadrează într-un proiect de punere în valoare a patrimoniului nostru...


Au muncit enorm, o muncă de Sisif. Constanța, astăzi, prin inaugurarea acestui obiectiv istoric și turistic se așază pe harta lumii!

Aducem un pios omagiu domnului Chera care a descoperit acest obiectiv unic."

Petre Enciu: "Am preluat acest proiect la stadiu de fezabilitate în 2020. Cel mai complicat a fost avizul dat de Comisia de Cultură. Am trecut prin multe dificultăți. A fost o mare problemă amplasarea de șantier, pentru că se desfășurau concomitent și lucrările pe Ștefan cel Mare.

Toate proiectele pot fi duse la finalizare dacă ești atent la toate detaliile..."


Obiectivul nu va putea fi vizitat până nu vor fi finalizate documentele de predare către MINAC. Nici măcar atunci nu se va putea intra în sala momântului.








Comentează știrea

"Prin inaugurarea acestui obiectiv, Constanţa se aşază pe harta lumii"
6 iunie

Sigur ? E doar un obiectiv istoric si atita, dar restul ? E asa de bine pe la toate institutiile de cultura din oras? ca numai plingere si pe presa, inclusiv la cascaval ! E bine ca se mai rezolva cite ceva si de apreciat, dar pina sa zici avem 95% cum trebuie pe Cultura si proiecte in desfasurare ca pe inerent tot timpul va mai fi ceva [ chiar mentenanta ] "Constanţa e de mult pe harta lumii" si nu doar prin geografie ... e istorie, e pe sport, poate pe "Cultura si buna grija" inca deficente majore, ca si pe partea economica, etc !

"Un pas mic de Cultura si o floricica pe masura"
6 iunie

Turistul sa se minuneze, Si orasul sa se lumineze ! Mai avem o vorba buna ... De mormant si viata de struna ! [ adica in sensul de moralitate si veselie, ca daca e frumos cu placere ]

Cascaval
6 iunie

Intuitv ca proiect "bine facut" si trebuie si organigrama de personal, macar citiva. Pai vedeti fisa postului cu grila de salarii si comparati cu alte entitati de cultura ! Tot pe intuitie, poate ceva mai bine la "obiectivul Hypogeu" ! In ipoteza asta : Cum e pt. restul ? E normal sa ai si salariu adecvat, dar cind e preferential sau doar unii putini ... pai cum vine asta ? E buna si floricica dar doar una si anotimpul ! Pe similaritate, era povestea cu "premiantul clasei si restul" ... " pai doar cu ala si baza nimica ! " Nu e cadru normal ca sint disfunctionalitati majore. Toti au rolul lor bine definit ... etc !

Cascaval
6 iunie

Pt. Cta. plin de pietre istorice si la vedere si mai putin acoperite cu asfalt, pamant, nepasare e foarte putin ! Si abia recent, ca altii ... doar e foarte clar ! Bun si asta cu Hypogeu, nu-i de blama " ca de ce au facut ! " ... dar doar atita ? Ai cripta la 500 de metrii la Eminescu si investitie mai mica, ciu-ciu ... linga era Edificiul ca tot asa ... mai era Istoria de Semiluna ca acuma responsabilitatea ... etc - etc - etc - etc ! Astea asa de specialist din asta de plimbare ! [ ca unul autentic te lumineaza de toate lacrimile ... invidie pe Luceafar ] Exact o floricica si poate "super-preferential" ca deja e alocata !

"Prin inaugurarea acestui obiectiv, Constanţa se aşază pe harta lumii"
6 iunie

Pt. o imagine mai buna ! Ca ai construit acolo ce trebuie cu "materiale si tehnica normala, care era si acum 50 de ani" [ nimica nou ! ], ai pus putina tehnologie [ citeva monitoare, proiectoare, etc ] adica " un obiectiv relativ la standardele de azi". E doar normalul raportat la azi, si foarte bine ! Pai Edificiul ala acu 40 -50 si de ani, tot asa cu tehnologia vremii, o capodopera si de complexitate mai ridicata raportat la Hypogeu [ geamurile alea, special facute de ai nostrii, ca ne-am mai priceput ]. Ai Muzeu "Primarie" ,Semiluna, Steaua, si tot asa. Toti au "asezat" ! Era vorba ca raportat la azi, romanii aveau tehnologie mai buna decit ce au unii constanteni ! [ baile romane, etc ]

un istoric
7 iunie

Bine ca l-au inaugurat. Azi, vineri 7 iunie e inchis!

duros
ieri, ora 18:48

sint in dobrogea o multime de movile cu sanse mari de a fi tumuluri si nimeni nu le baga in seama Vecinii bulgari le-au trminat si se bucura acum de valori inestimabile care zaceau acolo

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3264 secunde