Concurs 27 de veliere la startul regatei de yachting de la Mangalia

588

Articole de la același autor

Miercuri seară, în restaurantul Maritimo Bar Lounge din Portul Turistic Mangalia, a avut loc festivitatea de debut a celei de-a patra ediții a BMW Black Sea International Regatta. Cea mai importantă competiție de yachting off-shore din bazinul Mării Negre este organizată de Yacht Club România și LZ Yachting Bulgaria, în parteneriat cu Primăria Mangalia.
Acest concurs nautic se desfășoară pe distanța Mangalia - Nisipurile de Aur - Varna, prelungirea traseului până la Varna constituind noutatea acestei ediții. Este singura competiție de yachting off-shore din Marea Neagră care se desfășoară între două țări (România și Bulgaria) și la care participă, în mod tradițional, echipaje din România, Bulgaria, Ucraina și Turcia. Juriul internațional și comitetul de cursă sunt compuse din reprezentanți ai României, Bulgariei și Greciei, precum principal race officer - Yannis Keidonas (Grecia) și președintele juriului - George Paunov (Bulgaria).
Regatta a atras anul acesta la start 27 de veliere, dintre care 20 din România, șase din Bulgaria și unul din Turcia. Din păcate, echipajele ucrainiene care își anunțaseră participarea nu au mai ajuns la start. Interesant de menționat faptul că echipa din Turcia reprezintă clubul Peri-Reis Women Sailing din Izmir și este formată în exclusivitate din opt reprezentante ale sexului frumos.
După patru zile de competiție, se vor acorda zece premii: câte trei la clasele Racing și Cruising I și II, precum și trofeul BMW Black Sea International Regatta. Concursul cuprinde trei curse in-shore la Mangalia (19 mai), cursa off-shore principală, pe distanța Mangalia - Nisipurile de Aur (20 mai), cursa in-shore între Nisipurile de Aur și Varna (21 mai) și curse in-shore la Varna (22 mai). Festivitatea de premiere va avea loc la Varna, duminică, 22 mai, de la ora 19.00.
v v v
Începând cu această ediție, BMW România a încheiat un parteneriat strategic cu Yacht Club România, principalul club de yachting off-shore al României, vizând promovarea performanței în cadrul unui sport unic în Marea Neagră - yachting-ul offshore. Această ediție a Cam-pionatului de Yachting Offshore al României BMW, inițiat în 2008 de către Yacht Club România, va cuprinde patru competiții: BMW Black Sea International Regatta, Regatta Nautic Life Beneteau, Regatta Callatis și finala campionatului, Regata BMW România. Toate etapele campionatului fac parte din Calendarul Oficial al ISAF (International Sailing Federation) 2011 și se vor desfășura în sistemul de rating IRC International, utilizat în cadrul celor mai importante competiții de yachting off-shore la nivel mondial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Mai 2011
Stire din Sport : Yachting de poveste
Miercuri, 04 Mai 2011
Stire din Sport : "Optimiști" la debut de sezon
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : "ÎNTÂI… MAI TOVĂRĂȘEȘTE"
Pagina a fost generata in 1.2312 secunde