Brigitte Belu, selecţionată să reprezinte ţara noastră la Campionatul European de Mountain Bike: "Port cu mândrie tricoul României"

1256

Articole de la același autor

Brigitte Belu a fost selectionată în Echipa Națională să reprezinte România la European MTB Youth Championship, ce se va desfășura în perioada 2-6 august la Il Ciocco – Italia.






„Azi port cu mândrie tricoul României! (…) Visez la acest tricou încă de când am început să practic ciclismul. Mulțumesc Federaţiei Române de Ciclism pentru încrederea acordată, eu voi pedala cu aceeaşi determinare și voi lupta pentru fiecare secundă. Drumul meu spre performanță nu a fost uşor, a însemnat muncă, perseverență și pasiune pentru ciclism dar și faptul că viața mi-a scos în față oameni minunați care au avut un rol important în formarea mea ca sportiv și cărora doresc să le mulțumesc pe această cale: Bănescu Victor mi-a îndrumat primii pași în ciclism și sub îndrumarea dânsului am obținut multe medalii și titlul de vicecampioană națională la ciclism șosea, Dragoş Constantin și Mihai Soare m-au perfecționat și mi-au arătat frumusețea MTB-ului și iată-mă un an jumătate mai târziu reprezentând România la această disciplină!”, transmite sportiva, care nu a uitat să-şi îndrepte recunoştinţa şi către părinţii săi, cei care au susţinut-o atât moral cât şi financiar.


 

Tânăra sportivă, mesaj de încurajare pentru copii

De asemenea, Brigitte Belu are un mesaj pentru copiii care vor să urmeze un sport:

„Aș vrea sa pot încuraja cât mai mulți copii să se îndrepte către sport și în special către ciclism. Aici am găsit un set de valori pe care și eu doresc să le promovez: performanță, spirit de echipă, stil de viață sănătos, activități în aer liber, dinamism, mișcare, depășirea propriilor limite. Am 13 ani, sunt eleva în clasa a 8-a la Şcoala Nr. 30 Gh. Ţiţeica și ador să merg cu bicicleta peste tot, în pădure, pe stradă sau la un concurs. Sunt sportivă legitimată de Federația Română de Ciclism și activez în cadrul clubului BikeRehab. Practic ciclismul de șosea de la şase ani iar din 2019 am început să îl practic de performanță. De anul trecut avut șansa să merg și la antrenamente de MTB (ciclism montan) și mi-au plăcut și provocările oferite de MTB. Întrucât îmi plac ambele discipline am ales să mă pregătesc și să concurez atât la competițiile de șosea cât și la cele de MTB, chiar dacă e complicat de gestionat din punct de vedere al antrenamentelor sau uneori se întâmplă să se suprapună cursele și trebuie să aleg la care din ele să merg”, punctează sportiva, în mesajul său.

Reţeta succesului: sport, şcoală, familie, prieteni

Sportul este important, însă nici şcoala nu este mai prejos, după cum povesteşte însăşi sportiva, spunând că îi rămâne timp şi pentru micile bucurii precum ieşirile cu prietenii:

„Timpul mi-l împart între antrenamente și școală dar desigur și cu prietenii și familia care îmi sunt mereu alături și mă susțin. De-a lungul anilor, am participat la zeci de curse și am avut numeroase clasări pe podium. Sunt într-o formă excelentă, iubesc sportul și știu că pot face performanță în ciclism. Anul acesta o miză importantă a fost să mă calific pentru Europenele de MTB să trăiesc această experiență extraordinară să văd ce înseamnă o competiție la acest nivel si am reuşit. Aş fi vrut să punctez un podium şi în Campionatul Naţional de şosea dar din păcate se suprapune cu plecarea la europene”, încheie Brigitte Belu.

Îi urăm şi noi succes şi experienţe memorabile la Europene!





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5024 secunde