Constănţeanca Andreea Ana, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

32495
Constănţeanca Andreea Ana, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 - 1-1712478425.jpg

Articole de la același autor

Performanţă de excepţie pentru luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana, care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce a atins semifinalele categoriei 53 kg la Turneul Preolimpic European de la Baku (Azerbaidjan).

Formată la Clubul Sportiv Mangalia, unde a lucrat sub bagheta maestrului Marian Oancea, Andreea Ana, campioană europeană la categoria 55 kg în urmă cu o lună şi jumătate, la Bucureşti, a trecut cu 4-1 în preliminariile turneului preolimpic de la Baku de franţuzoaica Tatiana Debien, în sferturi a învins-o prin superioritate tehnică, scor 11-0, pe Veronika Rjabovolova (Macedonia de Nord), iar în semifinale a câştigat, scor 5-4, în faţa luptătoarei germane Annika Wendle.

La cat. 50 kg, o altă sportivă din Mangalia, Ana Maria Pîrvu, a fost învinsă în preliminarii de Gabija Dilyte (Lituania).

În cadrul cat. 57 kg, sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a cedat în preliminarii în faţa luptătoarei germane Sandra Paruszewski, în timp ce Kriszta Tunde Incze, participantă la JO 2020 de la Tokyo, a fost învinsă în preliminariile cat. 62 kg de rusoaica Alina Kasabieva.

La cat. 68 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a dispus în preliminarii de suedeza Tindra Linnea Sjoeberg, dar a pierdut sfertul de finală cu cehoaica Adela Hanzlickova, iar Cătălina Alexe a fost învinsă de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier în sferturile cat. 76 kg.

Cu Andreea Ana, delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 77 de sportivi.

România este reprezentată la Turneul Preolimpic European de lupte de la Baku de 15 sportivi, competiţia oferind un total de 36 de cote pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Conform regulamentului, se califică la marea reuniune din capitala Franţei câştigătorii celor două semifinale de la fiecare categorie, cu menţiunea că la această competiţie nu se vor disputa finale. În total, participă 301 sportivi la cele 18 categorii de la cele trei stiluri.

În perioada 9-12 mai, la Istanbul, la avea loc un Turneul Preolimpic Mondial, ultima şansă de calificare la JO 2024.

Andreea Ana este prima reprezentantă a luptelor româneşti care se califică la JO de la Paris 2024. Pentru ea, va fi a doua ediţie de Jocuri, după cea de la Tokyo 2020.

„O nouă performanță ce îi încununează talentul, munca şi sacrificiile, iar nouă ne aduce o satisfacţie deplină. Felicitări, Andreea, felicitări antrenorilor Andriy Stadnik, Marin Filip, Fănel Carp, precum şi tuturor celor care au contribuit la pregătirea şi parcursul ei!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.425 secunde