Fotbal / Condiția fizică, subiect de bază în cadrul licenței UEFA A

146
Fotbal / Condiția fizică, subiect de bază în cadrul licenței UEFA A - 1-1652168721.jpg

Articole de la același autor

Timp de trei zile, Școala Federală de Antrenori a organizat Modulul 4 din cadrul licenței UEFA A. Acesta a fost dedicat condiției fizice, subiect de interes pentru pregătirea teoretică și practică a celor 25 de cursanți, informează Federaţia Română de Fotbal.

În cele 40 de ore au fost prezentate, explicate și exemplificate în sesiuni de lucru în sală noțiuni legate de pregătirea fizică specifică fotbalului amator: cerințele jocului din punct de vedere fizic, zonele de efort ale rezistenței aerobe și anaerobe, viteza și forța. Fiecare zi a implicat și sesiuni de lucru pe teren cu echipe U17-U19 care au fost analizate cu sisteme de monitorizare în cadrul unor antrenamente. Sistemele le-au oferit cursanților oportunitatea de a urmări și înțelege fluctuațiile de intensitate a efortului indicate de echipamentele atașate.

Pe baza datelor furnizate, cursanților li s-a solicitat conceperea de exerciții, aplicarea de metode și instrumente diferite, să-și adapteze antrenamentele pentru a-și atinge obiectivele tehnico-tactice și de pregătire fizică setate.

Livrarea conținutului teoretic și practic, utilizarea și explicarea datelor furnizate de sistemele de monitorizare, a fost realizată de către Miodrag Todorov, preparator fizic al Echipei Naționale de Fotbal a României, care a subliniat necesitatea cunoașterii detaliilor legate de pregătire fizică în fotbal de către un antrenor pentru dezvoltarea unui joc modern și spectaculos cu jucători puternici, rezistenți și rapizi.

„Ne-am propus ca Modulul 4 să fie definitoriu pentru procesul de formare al antrenorilor licenței UFEA A. Ne concentrăm pe acest subiect din dorința de a-i sublinia utilitatea, de a le oferi cursanților argumente, exemple și informații care să susțină importanța variabilelor forță-putere, viteză și rezistență, triunghiul de aur al condiției fizice în fotbal, în planificarea unui ciclu săptămânal”, a declarat Lucian Burchel, director al Școlii Federale de Antrenori.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6284 secunde