Fotbal / Echipele din Superligă s-au familiarizat cu protocolul VAR

169
Fotbal / Echipele din Superligă s-au familiarizat cu protocolul VAR - 1-1657451168.jpg

Articole de la același autor

Până la startul Superligii, Comisia Centrală a Arbitrilor va prezenta tuturor echipelor participante informațiile necesare pentru primul sezon cu asistență video.

Alexandru Deaconu, manager VAR în România, s-a întâlnit deja cu jucătorii și staff-urile mai multor echipe din prima ligă - CS Mioveni, FCSB, Chindia Târgoviște, Hermannstadt, CFR Cluj, Universitatea Cluj, UTA Arad, informează Federaţia Română de Fotbal.

În prezentarea CCA sunt detaliate cele patru situații în care poate interveni sistemul VAR, iar participanții la joc sunt instruiți legat de modalitatea prin care o decizie luată pe terenul de joc poate fi validată sau schimbată.

Când se foloseşte VAR?

Goluri

Rol de asistență a „centralului” în a determina dacă în faza premergătoare înscrierii unui gol a existat vreun incident care poate duce la anularea reușitei. Jocul este întrerupt doar odată ce mingea a trecut linia porții, pentru a nu afecta cursivitatea partidei.

Penalty

Rol de a clarifica situațiile de acordare a loviturilor de la 11 metri. Poate decide acordarea unui penalty sau anularea unei decizii inițiale de a acorda lovitura de pedeapsă.

Eliminare

Rol în identificarea situațiilor în care se impune acordarea unui cartonaș roșu sau anularea unei astfel de decizii.

Identitatea jucătorilor

Atunci când arbitrul acordă cartonașe jucătorilor, VAR va confirma arbitrului identitatea jucătorilor ce meritau sancțiunea.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7288 secunde