Campionatele Europene de nataţie-seniori de la Roma

Începe aventura în "Cetatea Eternă". Constanţa, pumnii strânşi pentru Patrick Dinu

177
Începe aventura în
Începând de joi, 11 august, şi până duminică, 21 august, Capitala Italiei, Roma, găzduieşte întrecerile Campionatului European de nataţie rezervat seniorilor, competiţie la startul căreia se va alinia şi un înotător de la CS Farul Constanţa: Patrick Sebastian Dinu.

După ce au făcut senzaţie la Europenele de juniori de la Otopeni, înotătorii români vor să repete figura şi la întrecerile continentale de seniori din „Cetatea Eternă”.

1.500 de sportivi din 50 de ţări de pe Bătrânul Continent se vor întrece pentru 231 de medalii pe care organizatorii le vor pune la bătaie în cele 11 zile concurs la înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise şi high diving.

Delegaţia României care a efectuat deplasarea la Roma este alcătuită din 11 sportivi, care vor concura în probe de înot, sărituri în apă şi high diving. Vedeta tricolorilor, de numele căruia se legă cele mai mari şanse la medalii, este David Popovici, dublul campion mondial de seniori de la Budapesta fiind înscris în probele de 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4x100 m liber.

După mulţi ani, nataţia constănţeană ar putea avea din nou un sportiv pe podiumul de premiere la seniori. Medaliat cu aur la Europenele de juniori, Patrick Sebastian Dinu, de la CS Farul, va înota atât într-o probă individuală, cea de 100 m liber, cât şi într-una de ştafetă, 4x100 m liber, acolo unde sportivul antrenat de Răzvan Florea este om de bază.

Ceilalţi componenţi ai delegaţiei României sunt: înot: Alexandra Dobrin (200 m mixt, 400 m mixt), Alexandra Victoriţa Bogdăneci (50 m fluture, 100 m fluture), George Alexandru Stoica Constantin (100 m liber, ştafetă 4x100 m liber), Mihai Gergely (100 m liber, 200 m mixt, ştafetă 4x100 m liber), Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 100 m spate); sărituri în apă: Amelie Forster (trambulină 1 m), Angelica Muscalu (platformă 10 m); high diving: Cătălin Preda, Constantin Popovici.

Alături de cei 11 sportivi, vor fi prezenţi la Roma antrenorii Adrian Rădulescu, Eduard Câşlaru, Răzvan Florea, Adrian Cherciu, Florin Avasiloae, Dragoş Luscan şi Claudiu Radu.

Campionatul European de nataţie ajunge la Roma la ediţia cu numărul 37. Prima ediţie a avut loc în 1926, la Budapesta (Ungaria).

XXX

Zilele trecute, la iniţiativa Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, celebrul înotător american Jim Montgomery a venit în România şi s-a întâlnit cu David Popovici, despre care are numai cuvinte de laudă.

„David va fi şi mai rapid. Este un tânăr foarte inteligent!”, a declarat sportivul din SUA.

Jim Montgomery şi David Popovici sunt singurii sportivi din istorie care au cucerit aurul mondial în probele de 100 m şi 200 m liber în aceeaşi competiţie.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2088 secunde