Nataţia constănţeană se află în pauză competiţională. "Ne dorim să fim cei mai buni"

314
Nataţia constănţeană se află în pauză competiţională.

Articole de la același autor

Nataţia constănţeană a scos de-a lungul timpului nenumăraţi campioni, mai ales în concursurile de juniori. Palatul Copiilor din Constanţa a avut întotdeauna grupe de copii care au excelat în cadrul concursurilor desfăşurate în toată ţara. Unul dintre cei mai valoroşi antrenori de nataţie din Constanţa este profesorul Octavian Tileagă, cel care a şlefuit multe talente în toată cariera sa.


Bazinul de înot din cadrul Palatului Copiilor este închis pe timpul sezonului estival, iar copiii sunt în vacanţă, aşteptând să se reîntoarcă gata pentru antrenamente din luna octombrie.

Aflat în vacanţă în Veneţia, Octavian Tileagă ne-a povestit că în grupele pe care le pregăteşte sunt sportivi foarte valoroși care pot câştriga noi medalii pentru clubul constănţean.

„Sperăm îndreptăţit să fim din nou în fruntea ierarhiilor. Aşteptăm să confirme nu numai Matei Silivestru, ci şi Mihnea Ioniţă, un copil în vârstă de 14 ani care a avut prestaţii bune la Naţionale, aflat într-un continuu progres. De altfel, el a terminat în partea superioară a clasamentelor la toate probele în care a participat. Aşadar, rezultatele obţinute de cadeţii noştri ne dau dreptul să fim optimişti, dar în mod cert sunt perfectibile. Este nevoie de o îmbunătăţire a activităţii de învăţare şi promovare, Palatul Copiilor neducând lipsă de copii talentaţi. De altfel, după cum remarcam şi cu altă ocazie, scopul este dublu: unul vizând aria sportului de performanţă, iar celălalt având un profund caracter social, bazat pe dorinţa de a creşte un tineret viguros, sănătos, cu dragoste de mişcare”, a declarat pentru „Cuget Liber“ Octavian Tileagă.

Profesorul Tileagă a vorbit şi despre eventualitatea în care din bazinele constănţene va răsări un nou campion, aşa cum a fost celebrul Răzvan Florea.


„Răzvan Florea, sportivul care a făcut istorie pentru nataţia româneascã şi evident pentru Constanţa, rămâne de departe cel mai reprezentativ produs al secţiei noastre. Este primul şi singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc, bronz la JO de la Atena 2004. Dar performanţa sa nu a fost una întâmplătoare! În prealabil, la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 a ocupat un remarcabil loc VI în finala probei de 200 m spate, a fost vicecampion european de seniori, deţinător a două medalii de bronz la Campionatele Europene de juniori de la Antwerpen, finalist la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori, multiplu campion internaţional al Franţei, Germaniei, Italiei, Austriei, Belgiei etc. Sunt doar câteva din rezultatele care i-au adus sportivului un palmares de invidiat. Un campion de asemenea talie nu răsare peste noapte. Este nevoie de multă muncă, de mii de ore de antrenament, de susţinere din partea tuturor, de ambiţie şi dorinţă de perfecţionare. Dacă vom mai trăi bucuria de a vedea un constănţean pe podiumul olimpic? Este greu de spus dacă da sau nu, iar dacă da, când. Sunt mulţi factori de care depinde performanţa, însă noi ne dorim să fim cei mai buni”, a explicat Tileagă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.0859 secunde