Noi performanţe notabile pentru Clubul Sportiv Municipal Constanţa

714
Noi performanţe notabile pentru Clubul Sportiv Municipal Constanţa - fond-csm-performante-noi-1713185645.jpg

Articole de la același autor

Întrecerile Cupei României la lupte U20 s-au disputat în weekend, la Călărași, competiție la care au participat peste 300 de tineri luptători din toată țara. CSM Constanța a participat cu o delegație formată din 19 sportivi, care au reușit să câștige șase medalii, dintre care patru de aur, una de argint și una de bronz.

Câștigătorii Cupei României U20 la masculin sunt: Valentin Rusu, Daniel Sandu și Denis Chirică, CSM Constanța ocupând primul loc în clasamentul general la masculin.

Luptătoarele de la CSM Constanța au câștigat o medalie de aur prin Nicoleta Băjan la categoria 50 kg, o medalie de argint prin Alexandra Voiculescu la categoria 53 kg și una de bronz prin Diana Voiculescu la categoria 50 kg.

Sportivii sunt pregătiți de antrenorii Gheorghe Ciupercă, Marian Oancea, Georgios Papazou, Gheorghe Grigore, Vasile Vicol și Cornelius Trucmel.

Totodată, CSM Constanţa a excelat şi la capitolul baschet. Vorbim de încă un Turneu Final pentru CSM Constanța U17 Feminin, și, în acest sezon, o clasare între primele patru echipe ale României, după un meci decis la capătul a două reprize de prelungiri, scor 88-89 cu Gladius Târgu Mureș.

CSM Constanța și Gladius Târgu Mureș au oferit poate cel mai frumos meci al turneului, care s-a încheiat în favoarea celor din Târgu Mureș, la diferență de un punct. A fost nevoie de două reprize de prelungiri, fiind consemnate 17 schimbări de lider în decursul meciului cu 10 situații de egalitate.

Fetele au luptat exemplar și au avut o motivație de fier. Anisia Cain a încheiat partida cu 28 de puncte, 10 recuperări, cinci pase decisive și o intercepție fiind cea mai bună realizatoare a echipei noastre. Au urmat-o Ana Maria Carp 13p, 10 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții, Irina Macovei cu 16p, 13 recuperări, o intercepție, Amira Bou-Chedid 11p, 6 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție, Iulia Ercuță 8p, 10 recuperări, 2 pase decisive, 8 intercepții, Teodora Teja 8p, 7 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții, Beatrice Guță 4p, 3 recuperări, Luiza Dascălu 4 recuperări și o intercepție, din lot mai făcând parte Natalia Vasiliev, Rosa Șerban Cernat, Diana Cojocaru, Daria Neamțu.

A fost un efort susținut extraordinar pentru fete și un sezon foarte bun. Urmează Cupa Federației pentru ele, alături de senioarele echipei de la malul mării.

La Campionatele Europene de box pentru tineret de la Porec (Croaţia), duminică după-amiază, Amalia Niță de la CSM Constanța a reușit o victorie concludentă, 5-0, la puncte în finala categoriei 75 kg, în fața ucrainencei Olha Pylypchuk.

Amalia și-a demonstrat calitățile și tehnica încă o dată, în finala Campionatului European, după un meci pe care l-a dominat tactic, cunoscându-și bine adversara.

Constănțeanca este neînvinsă în carieră, fiind dublă campioană europeană de junioare, iar anul trecut a cucerit aurul, la categoria 70 kg, la Europenele de tineret de la Erevan (Armenia).

În semifinale Amalia Niță a trecut clar la puncte, cu 5-0 de reprezentanta gazdelor, croata Ema Plazina.

Lotul feminin al României este antrenat de Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcin, iar la CSM Constanța, Amalia Niță este pregătită de Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5144 secunde