Campionatele Europene de nataţie de la Roma

Patrick Dinu, de la CS Farul, timp slab în seriile probei de 100 m liber

222
Patrick Dinu, de la CS Farul, timp slab în seriile probei de 100 m liber - 1-1660310090.jpg

Articole de la același autor

Înotătorul constănţean Patrick Sebastian Dinu a ratat calificarea în semifinalele probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie pentru seniori, competiţie care se desfăşoară, în această perioadă, în capitala Italiei, Roma.

Vineri, 12 august, sportivul antrenat de Răzvan Florea a scos un timp slab (abia al 53-lea) în serii - 50 secunde, 59 sutimi -, în semifinale având acces numai primii 16. Patrick Sebastian Dinu nu şi-a spus însă ultimul cuvânt la reuniunea nautică din „Cetatea Eternă”, el urmând a mai concura în proba de ştafetă 4x100 m liber, în care a cucerit aurul la Europenele de juniori de la Otopeni.

În schimb, David Popovici a acces la pas în semifinalele probei de 100 m liber, cu cel mai rapid timp din serii. Dublu medaliat cu aur la Mondialele de seniori de la Budapesta, la 100 m şi 200 m liber, David Popovici a câştigat seria a opta, cu 47 secunde, 20 sutimi, nou record al competiţiei continentale, devansându-i cu 40 sutimi, respectiv o secundă şi şapte sutimi pe italienii Alessandro Miresse şi Lorenzo Zazzeri, cu al doilea, respectiv al treilea timp din serii.

Vechiul record (47 secunde, 31 sutimi) îi aparţinea rusului Kliment Kolesnikov, fiind stabilit la Budapesta, în data de 19 mai 2021.

La 50 m fluture, Victoriţa Alexandra Bogdăneci a realizat al 32-lea timp în serii, iar la 100 m liber, George Alexandru Stoica Constantin, cu al 37-lea timp, şi Mihai Gergely, cu al 58-lea timp, au ratat la rândul lor calificarea în semifinale.

România este reprezentată la Europenele de la Roma de o delegaţie alcătuită din 11 sportivi, care vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime. Alături de cei 11 sportivi, sunt prezenţi antrenorii Adrian Rădulescu, Eduard Câşlaru, Răzvan Florea, Adrian Cherciu, Florin Avasiloae, Dragoş Luscan şi Claudiu Radu.

Campionatul European de nataţie ajunge la Roma la ediţia cu numărul 37. Prima ediţie a avut loc în 1926, la Budapesta (Ungaria).

XXX

Evoluţiile înotătorilor români la Campionatul European de la Roma pot fi urmărite în direct la televizor. După ce a transmis întrecerile Europeanului de juniori, din luna iulie, de la Otopeni, TVR 1 va difuza în direct evoluţiile înotătorilor români, atât în serii, cât şi din semifinale şi finale.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.123 secunde