Special / COSR, alături de echipa Armatei României care va participa la Jocurile Invictus de la Dusseldorf

253
Special / COSR, alături de echipa Armatei României care va participa la Jocurile Invictus de la Dusseldorf - 1-1675954582.jpg

Articole de la același autor

Echipa Armatei României care va participa, anul acesta, la cea de-a IV-a ediție a Jocurilor Invictus de la Dusseldorf a fost prezentată, joi, 9 februarie, la sala de sport „Mihai Viteazu” din București.

George Boroi, secretarul general al COSR, ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, şi reprezentanţii armatei le-au urat succes în pregătire și la Jocuri militarilor români, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

În septembrie, va fi a patra participare a echipei Armatei României la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022).

Echipa României va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la opt discipline sportive, dintre care şapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Jocurile Invictus susțin o perspectivă de respect și empatie față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în procesul de refacere fizică și psihică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2534 secunde