Tinerii internaţionali ai HC Dobrogea Sud intră în "focurile" meciurilor de vară ale României

167
Tinerii internaţionali ai HC Dobrogea Sud intră în

Articole de la același autor

Patru tineri handbalişti de la HC Dobrogea Sud au răspuns convocărilor la loturile naţionale de tineret şi juniori ale României. Este semn că eforturile grupării de pe litoral, de a pune preţ pe creşterea tinerilor jucători, nu au rămas neobservate şi neapreciate de selecţioneri.

Extremele dreapta Rareş Ştefan şi David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud, se vor prezenta, duminică, 26 iunie, la Oradea, la reunirea lotului naţional de juniori U18 (jucători născuţi în anii 2004 şi 2005), pentru un stagiu de pregătire, până în data de 6 iulie.

Tinerii tricolori se vor testa apoi, între 7 şi 10 iulie, la Balatonboglar, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în două jocuri bilaterale.

După debutul la seniori, în Liga Naţională, la 17 ani neîmpliniţi, Rareş Ştefan se alătură lotului U18, împreună cu David Pavlov. Sunt două extreme de mare perspectivă, jucători crescuţi şi formaţi la Academia HC Dobrogea Sud.

La rândul lor, portarul Gabriel Preda şi interul dreapta Ionuţ Adrian Stănescu, aflaţi deja în cantonament în Bucureşti, cu lotul de tineret U20 al României, vor îmbrăca tricourile naţionalei pentru două jocuri de verificare importante în Cehia, împotriva selecţionatei ţării gazdă, pe 25 iunie, şi Poloniei, pe 26 iunie.

Tricolorii U20 se pregătesc pentru turneul M20 EHF Championships, care va avea loc în Bulgaria, la Varna, între 16 şi 23 iulie. Miza este calificarea în prima grupă valorică a Campionatului European.

Preda şi Stănescu nu vor fi la reunirea lotului HC Dobrogea Sud, programată pe 15 iulie, la Constanţa, când sunt aşteptaţi şi noii jucători transferaţi în această vară - Vlad Rusu, Andrei Drăgan, croatul Valentino Ravnic şi francezul Micke Brasseleur.

Pe 31 iulie, echipa constănţeană, antrenată de George Buricea, va pleca în cantonament, în Slovenia.

„Avem programate meciuri tari, cu echipe puternice. Vom juca în Slovenia, între 3 şi 11 august, apoi cele două jocuri, cu Pick Szeged şi Steaua Roşie Belgrad, vor fi pe 19 şi 20 august, la Sânnicolau Mare, cu o săptămână înainte de startul sezonului.

Pe 15 iulie, la reunirea de la Constanţa, îi aşteptăm şi pe Nistor şi Raso, care s-au refăcut complet după ce au lipsit în a doua jumătate a sezonului”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

XXX

Startul sezonului va fi pe 27 august, când echipa constănţeană va juca, la Sala Sporturilor, cu CSM Focşani, în prima etapă a Ligii Naţionale.

În privinţa programului din cupele europene, „delfinii” mai au puţin de aşteptat.

„Dacă vom juca din primul tur preliminar al EHF Europe League, atunci prima manşă, programată pe 27/28 august, ar putea fi, de fapt, debutul în noul sezon competiţional. Pe 12 iulie, vom afla din ce fază a competiţiei vom juca”, a explicat preşedintele Ionuţ Stănescu.

Foto: Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4218 secunde