Toamna se numără medaliile! Delegaţia României de gimnastică aerobică a plecat la Europenele din Turcia

603
Toamna se numără medaliile! Delegaţia României de gimnastică aerobică a plecat la Europenele din Turcia - fond-aerobic-1699969286.jpg

Articole de la același autor

Delegația României a plecat marţi dimineață spre Antalya pentru a participa la Campionatele Europene de gimnastică aerobică.

23 de sportivi români şi, implicit, şi constănţeni, vor concura, în perioada 17-19 noiembrie, la Individual feminin și Individual masculin, Perechi Mixte, Trio, Grup, Dans Aerobic. Mădălin Boldea, Darius Branda, Sandra Dincă, David Gavrilovici, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlăduț Popa, Claudia Ristea, Larisa Șuiu, Antonio Surdu, Daniel Țavoc, sunt sportivii care vor intra în concurs la seniori și Raisa-Ioana Alexe, Alexandra-Ioana AndreI, Daniel Anton, Maia Balogh, Alexandru Berbece, Bianca Cimpan, Isabel Colioglu, Mara Dragomir, Melissa Fărcuța, Emma-Maria Rotaru, Bianca Voicu, Maria-Alessia Vrancianu-Panciu la juniori.

Gimnaștii români sunt însoțiți de Mădălina Cioveie, Mariana Mezei (antrenoare), Cristina Dulgheroiu, Cristiana Spînu (arbitre), Maria Fumea (șef de delegație), Petra Teleman și Răzvan Spirescu (personal medical). Alina Drăgan va fi prezentă la competiție în calitate de Președinte al Comitetului Tehnic al gimnasticii aerobice din cadrul European Gymnastics.

La ultima ediție a campionatelor europene, Pesaro 2021, delegația României a câștigat 11 medalii (două de aur, cinci de argint și patru de bronz). 10 dintre gimnaștii medaliați în urmă cu doi ani vor concura și în Turcia (Mădălin Boldea, Darius Branda, Sandra Dincă, David Gavrilovici, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlăduț Popa, Claudia Ristea, Larisa Șuiu și Daniel Țavoc).

Reamintim faptul că aceşti sportivi şi-au făcut „încălzirea” la începutul acestei luni, în Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanţa, atunci când au participat la Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică. Această competiţie a fost una extrem de benefică înaintea participării la Campionatele Europene din Turcia care vor avea loc între 17 şi 19 noiembrie. Cu siguranţă sportivii constănţeni vor merge acolo pentru a se întoarce cu o salbă cât mai mare de medalii şi pentru a face cinste oraşului de la malul mării, dar şi ţării noastre.

Constanţa este o forţă în gimnastica aerobică, atât la feminin, cât şi la masculin şi la acest Campionat Naţional sportivii de pe litoral au arătat-o din plin.

Campionatul Naţional a fost organizat de Federaţia Română de Gimnastică, în parteneriat cu DJST Constanţa, Fundaţia Farul Sport 2008, CS Farul şi CSS 1 Constanţa, la start aliniindu-se nu mai puţin de 224 gimnaşti - 12 seniori şi 212 juniori - legitimaţi la 19 cluburi.

În memorie ne-a rămas şi proba de individual masculin, acolo unde Constanţa a câştigat tot. Vorbim de Daniel Ţavoc de la CS Farul care a cucerit aurul cu 20.450 de puncte, Leonard Manta, tot de la CS Farul, care a cucerit argintul cu 20.000 de puncte şi Antonio Surdu, de la CSM Constanţa, care şi-a adjudecat medalia de bronz cu 19.550 de puncte.

Ei bine, după aceste rezultate, ne putem aştepta ca sportivii de la malul mării să se întoarcă cu o salbă de medalii cât mai numeroasă din Turcia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8985 secunde