Un meci cât o calificare. Farul merge la victorie la Helsinki

177
Un meci cât o calificare. Farul merge la victorie la Helsinki - fond-farul-helsinki-1693401745.jpg

Articole de la același autor

Ziua de joi poate intra în istoria fotbalului constănţean. FC Farul Constanţa merge în Finlanda, la Helsinki, acolo unde va juca cu formaţia gazdă, HJK în manşa retur a play-off-ului Conference League.

În tur, la Ovidiu, a fost 2-1 pentru Farul într-o partidă interzisă cardiacilor.

Chiar dacă Gheorghe Hagi nu îi mai are pe Denis Alibec și Andrei Borza, venirea atacantului Louis Munteanu a adus un mare plus în jocul echipei, iar forma sa excepțională s-a văzut în partida de campionat cu Universitatea Craiova, 2-0, într-o confruntare din etapa a șaptea a Superligii.

„E cel mai bun număr nouă din România” spunea Hagi, duminică seara, imediat după încleștarea în care Munteanu, jucător care aparține de Fiorentina, a reușit o dublă. Primul gol a fost înscris ca un veritabil atacant de careu, după o centrare din flancul stâng, iar al doilea gol a fost o capodoperă.

Adrian Mazilu trebuia să execute o lovitură liberă de la 23 de metri, însă l-a lăsat pe Munteanu. Louis a înscris cu un șut imparabil, iar Popescu, portarul Craiovei, a plonjat în van. „Am simțit că sunt în vână, de asta

i-am spus lui Mazilu să mă lase pe mine să execut”, a precizat Munteanu, după meciul de la Ovidiu.

Farul a continuat evoluțiile foarte bune în cupele europene și în partida cu HJK Helsinki, din play-off-ul Conference League, 2-1, succes care îi oferă prima șansă la calificarea în grupele competiției. Un meci în care Farul a fost condusă cu 1-0 după golul lui Toivio, din min.46, dar în care din nou a reușit să revină pe tabelă după o repriză secundă excelentă. Intrarea lui Louis Munteanu și Mihai Popescu a revitalizat întregul joc al Farului. Rivaldinho a restabilit egalitatea în min. 59 iar apoi M. Popescu a adus victoria cu o reluare din colțul careului mic. Farul este la numai 90 de minute de o nouă performanță istorică, un nou rezultat pozitiv asigurând accesul în grupe.

Presa din Finlanda a reacționat după ce HJK Helsinki a fost învinsă de Farul Constanța la Ovidiu, scor 2-1, în manșa tur a play-off-ului Conference League.

Finlandezii sunt de părere că Farul Constanța a câștigat partida tur cu HJK Helsinki și datorită spectatorilor prezenți pe stadionul din Ovidiu care au împins echipa de la spate după golul de 1-1 înscris de Rivaldinho.

„După golul lui Klubi, Farul a folosit mai multă putere de atac pe teren și a egalat rapid jocul. Pasa verticală a lui Budescu a ajuns la Rivaldinho, care plecase din offside, iar acesta a plasat cu încredere mingea în colțul din dreapta jos. Tușierul a semnalat situația ca fiind un ofsaid, dar verdictul VAR a dat, din păcate, situația peste cap pentru Helsinki.

Atmosfera de pe stadion s-a schimbat după gol, atunci când mulțimea gazdelor, care rămăsese destul de liniștită până atunci, s-a entuziasmat de propriul gol. Farul a primit putere prin acest lucru, iar concentrarea jocului s-a mutat mai puternic pe jumătatea noastră de teren”,

au notat finlandezii. de la Hjk.fi.

Partida dintre Helsinki şi Farul va avea loc joi, cu începere de la ora 19:00 şi va fi transmisă în direct pe PRO Arena.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7392 secunde