Farul a învins-o la limită pe HJK Helsinki , 2-1, în play-off-ul Europa Conference League

91
Farul a învins-o la limită pe HJK Helsinki , 2-1, în play-off-ul Europa Conference League - farull-victorie-1692969438.jpg

Articole de la același autor

FC Farul Constanţa a învins formaţia finlandeză HJK Helsinki cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, la Ovidiu, în prima manşă a play-off-ului Europa Conference League la fotbal.

Campioana României a obţinut o victorie preţioasă, după ce HJK a reuşit să deschidă scorul prin Joona Toivio (50). Rivaldinho (58) şi Mihai Popescu (82) au marcat golurile victoriei echipei antrenate de Gheorghe Hagi.

Farul a avut prima mare ocazie a partidei, dar portarul a respins de lângă bară mingea trimisă din lovitură liberă de Budescu, de la 22 de metri (10). Nedelcu a fost şi el periculos (11), la cornerul care a urmat, dar mingea expediată cu capul a fost prinsă de portar.

Constănţenii nu au reuşit să aibă claritate în joc şi au ajuns greu la poarta adversă, fiind demnă de notat oportunitatea lui Rivaldinho (35), care a şutat din unghi, dar mingea a fost prinsă de portar.

Nordicii au fost aproape de deschiderea scorului (39), la o gafă a lui Aioani, dar Bojan Radulovic nu a reuşit să profite din 3 metri.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut al lui Băluţă de la 18 metri, prins de portar (45+1).

Campioana Finlandei a deschis scorul în min. 50, la un corner executat de Tuomas Ollila, când Joona Toivio a reluat în plasă de lângă Sîrbu.

Farul a asediat poarta adversă, trecând pe lângă egalare în min. 54, când Budescu a şutat din întoarcere, însă mingea a şters bara.

În min. 58, angajat foarte bine de Budescu, Rivaldinho a trimis pe lângă portar şi a egalat.

Gazdele au continuat să fie mai periculoase, dar Budescu a reluat din voleu pe lângă poartă (67). Louis Munteanu, la redebutul său pentru Farul, a şutat pe lângă poartă (75), ca şi Rivaldinho (79).

Inspirat introdus de Hagi, Mihai Popescu a reluat în plasă la doar câteva zeci de secunde de la intrarea pe gazon, la lovitură liberă executată de Budescu (82). De remarcat că tehnicianul Cătălin Anghel, secundul lui Hagi, a fost eliminat din spaţiul tehnic în min. 61.

Manşa secundă va avea loc la Helsinki, pe 31 august, câştigătoarea urmând să se califice în grupele competiţiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.675 secunde