Ce trebuie făcut pentru a proteja cu parolă un document "doc"

368
1

Articole de la același autor

În graba după informații este bine să ai grijă ce lași la îndemâna oricui așa că un pic de extra-securitate poate să facă diferența dintre o catastrofă și un somn liniștit. 

Vă prezentăm una dintre cele mai simple modalități prin care puteți să vă protejați informațiile "sensibile" de ochii curioși ai colegilor de la birou. Suita Office permite atât pentru Excel, cât și pentru Word adăugarea unei parole atunci când salvați documentul.

Tot ce aveți de făcut este ca după ce ați terminat de scris să folosiți funcția "save as" iar în fereastra deschisă să selectați butonul "tools". În drop-down menu, în cazul documentelor de tip "Word", o opțiune denumită "security options". Odată selectată aceasta vă va permite introducerea unei parole pentru documentul creat. Acesta trebuie salvat cu extensia ".doc" iar după finalizarea procesului, atunci când veți deschide din nou documentul, programul vă va cere să introduceți parola pentru a putea vizualiza și edita textul salvat. În acest fel puteți să vă asigurați că numai dumneavoastră și cei cărora le încredințați parola vor putea avea acces la conținutul documentului creat.

Comentează știrea

Byte
17 iunie 2015
Merge

Acum sa nu credeti ca daca faceti asta nimeni nu mai poate deschide documentul decat voi. Un utilizator mediu trece de parola destul de usor. Daca aveti informatii importante folositi alte tipuri de protectie mai sigure (criptare, soft-uri specializate, etc.)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.7094 secunde