Metoda simplă prin care scapi de hackeri! Anumite setări sunt absolut necesare

2275
Metoda simplă prin care scapi de hackeri! Anumite setări sunt absolut necesare - stire-4-foto-1716654527.jpg

Articole de la același autor

Pentru a scăpa de hackeri și de atacuri cibernetice trebuie să faci câteva setări simple la routerul de internet și apoi ești în siguranță.

Amenințările cibernetice pot proveni chiar din interiorul propriei locuințe, prin intermediul rețelei Wi-Fi. Infractorii din online pot exploata routerul de internet pentru a accesa date personale. Specialiștii spun că există o creștere semnificativă a încălcărilor de date personale prin atacuri asupra routerelor Wi-Fi. În 2023, numărul incidentelor a crescut cu 20% față de anul precedent, evidențiind astfel vulnerabilitatea tot mai mare a acestor dispozitive.
 

Alysa Hutnik, un avocat pentru protecția vieții private, a recomandat ca verificarea setărilor noastre să nu se oprească la routerele noastre, ci la toate dispozitivele inteligente.


„Oricând cumperi tehnologie, mergi la setări. De obicei, există o opțiune de confidențialitate și o opțiune de securitate… petreceți 60 de secunde doar explorând care sunt acele opțiuni. Companiile se îmbunătățesc mult – avem o mulțime de legi noi – așa că oferă noi opțiuni. Este posibil ca aceste setări de protecție să nu fie implicite, dar cu siguranță le puteți active (...) Îmi place să păstrez camera mea web acoperită dacă nu o folosesc în mod intenționat. Există un potențial de malware în cazul în care dispozitivul dvs. poate fi preluat și hackerii v-ar putea folosi camera pentru a vedea în casa dvs”, a mai precizat avocatul, potrivit Huffingtonpost.


Primul lucru pe care trebuie să îl facem imediat este să ne verificăm setările routerului.

„Nu lăsați setările implicite din fabrică pentru că ghiciți ce? Acestea sunt publice, nu? Este foarte ușor pentru hackeri să intre. Puteți modifica acele setări din fabrică, inclusiv parola, așa că este foarte important să configurați o parolă puternică... De obicei, undeva în setările tale, există „WPA” sau Wireless Protected Access. Puteți doar să activați asta și, în esență, nu vă lăsați ușa de la intrare deschisă, nu? Nu ai face asta în viața reală.” a transmis avocatul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2735 secunde