ALERTĂ MAXIMĂ în Orientul Mijlociu! Iran a lansat un atac cu sute de drone și rachete asupra Israelului

4495
ALERTĂ MAXIMĂ în Orientul Mijlociu! Iran a lansat un atac cu sute de drone și rachete asupra Israelului - israel-1713044326.jpg

Articole de la același autor

Iran a lansat un atac cu sute de drone asupra Israelului. "Suntem în legătura cu Statele Unite și aliații noștri pentru a intercepta aceste drone", au declarat forțele armate israeliene IDF.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a convoacat o reuniune a cabinetului de război la sediul militar Kiryat din Tel Aviv. O fotografie publicată de PMO îl arată pe Netanyahu așezat cu ministrul Apărării Yoav Gallant, ministrul Benny Gantz, șeful IDF Herzli Halevi, consilierul pentru securitate națională Tzachi Hanegbi și alți înalți oficiali.


Într-un discurs adresat naţiunii, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că armata este pregătită pentru orice scenariu. El i-a îndemnat pe israelieni să urmeze directivele oficiale, promiţând că ţara poate învinge orice duşman. 

În urma atacului lansat de Iran asupra Israelului, mai multe țări din Orientul Mijlociu au anunțat că își închid spațiul aerian.

Israelul își va închide spațiul aerian începând cu ora locală 00:30 a.m., a declarat Ministerul Transporturilor din Israel, după atacul lansat de Iran.

"În conformitate cu instrucțiunile sistemului de securitate, începând cu ora 00:30 în această seară, spațiul aerian al statului Israel va fi închis pentru zboruri internaționale și interne. Din cauza întârzierii sosirii zborurilor către Israel, programul de zbor din Tel Aviv este de așteptat să se modifice. Aeroportul Ramon va fi închis traficului. Publicul călător este rugat să verifice cu companiile aeriene și pe site-ul autorității aeroportuare despre noi ore de zbor înainte de a ajunge la aeroport. Vom continua să ne actualizăm în funcție de evoluții”, potrivit Ministerului Transporturilor din Israel.

Totodată, Irak, Egipt, Iordania, Liban și Iran și-au închis spațiul aerian.



Sirenele au fost activate în cinci zone din Israel, anunță IDF. În postări de pe Telegram, Forțele de Apărare ale Israelului au spus că au fost declanșate sirene în sudul Israelului, zona Shomron, zona Mării Moarte, Ierusalim și nordul Israelului. Sky News relatează că s-au auzit explozii la Ierusalim.


Apărarea antiaeriană americană a interceptat drone iraniene care vizau Israelul, spun oficialii americani, potrivit CNN. Sistemele americane de apărare aeriană din Orientul Mijlociu au interceptat câteva drone iraniene, potrivit a doi oficiali americani. Sursele nu au precizat cum au interceptat SUA dronele și unde.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4909 secunde